Vladimir Stojković
0

"Vuvuzele 'ubijaju u glavu' nakon 10 minuta"

Totalsport
Vladimir Stojković (Foto: AP)
Vladimir Stojković (Foto: AP)
Golman nogometne reprezentacije Srbije Vladimir Stojković tvrdi da njegova vrsta nakon poraza od Gane 1-0 još uvijek nije izgubila šansu za prolaza u osminu finala Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici.

I uoči početka takmičenja u D grupi su analitičari ocijenili da će Srbima dvoboj s Ganom biti ključan za eventualni proboj u osminu finala, budući da je Njemačka prvi favorit grupe. Nijemci su to i dokazali uvjerljivo savladavši Australiju s 4-0.

Igrači Srbije odgledali su snimku te utakmice, ali i vlastitog podbačaja s vice-prvacima Afrike. Optimizam ih, kažu, nije napustio, iako znaju da ih protiv Njemačke u 2. kolu čeka vrlo teška zadaća.

"Imamo samo dvije mogućnosti. Ili idemo kući nakon prvog kruga ili ćemo dati sve od sebe i pokušati pobijediti Njemačku u 2. kolu i nadoknaditi izgubljeno. Protiv Gane nismo imali ni sreće, nadam se da će nam se to vratiti u dvoboju s 'elfom'", kaže vratar Vladimir Stojković.

"Nakon što smo pogledali snimku utakmice, dobili smo ohrabrenje. Zapravo smo bili bolji, ali nismo uspjeli iskoristiti naše šanse. Gana je imala više sreće, a nas je poremetio crveni karton Aleksandru Lukoviću, a nakon toga i penal za suparnike", nastavio je Stojković.

O Njemačkoj, dakako, govori s komplimentima.

"Jako su opasni i sjajno se kreću. Klose je u jednom trenutku u svom kaznenom prostoru, a 15 sekundi kasnije zabija gol glavom. Ali zna se da mi volimo igrati protiv velikih. Vjerujem da možemo prebroditi tešku situaciju."

Na kraju, i on se osvrnuo na najčešće spominjanu temu Mundijala kada nisu baš striktno nogometne priče u pitanju – vuvuzele.

"Na početku su ugodne, a nakon 10 minuta te počnu 'ubijati u glavu'. Kao da je neko platio navijačima da sviraju svih 90 minuta. No, kako nama, tako i drugima."