Nogomet
0

"Vukovi" na Volkswagen Areni dočekuju "crvene đavole"

Sarajevo-x.com
Foto: AFP
Foto: AFP
Večeras će na Volkswagen Areni u 20:45 sati po našem vremenu u okviru Lige prvaka snage odmjeriti domaćin Wolfsburg i engleski Manchester United.

Nakon što je Armin Veh ove sezone zamijenio Felixa Magatha na klupi "vukova", na njega je palo teško breme. Truditi se da Wolfsburg drži na pobjedničkom putu nije mu bilo nimalo lako, te sada protiv "crvenih đavola" treba dobar rezultat kako bi očuvao šanse u Ligi prvaka.

Ključna bitka vodit će se između Michaela Carricka i Edina Džeke, što nije duel kakav bi Carrick inače očekivao. Ipak, kriza u odbrani učinila je svoje, te bi on mogao pomoći Darrenu Fletcheru u zadnjem redu.

Manchester će u Njemačkoj igrati bez Nemanje Vidića, Rio Ferdinanda, Johna O'Shee, Rafaela, Fabija, Garyja Nevilla i Wesa Browna.

Ipak, prolazak u nastavak takmičenja već su obezbijedili, te će Alex Ferguson vjerovatno dati priliku mladim snagama poput Olivera Gilla, Magnusa Eikrema i Mattyja Jamesa.

Vjerovatni sastavi

Wolfsburg (4-3-1-2): Benaglio, Schafer, Barzagli, Costa, Riether, Gentner, Josue, Hasebe, Misimović, Grafite, Džeko.

Manchester United (4-3-2-1): Foster, Evra, Carrick, Fletcher, Park, Anderson, Scholes, Gibson, Obertan, Valencia, Owen.

Sportski portal Goal.com predviđa rezultat 2:1 za domaćina.

Kladionica Bet-at-home u svojoj ponudi za pobjedu Wolfsburga nudi kvotu 2.05, za remi 3.35, dok je za trijumf Manchester Uniteda izbacila ponudu 3.50.