Krupin stoper
27

Vukotić za Klix.ba: Mislim da je bio čist penal za nas, ali Želji čestitam osvajanje Kupa

Piše: N. K.
Aleksandar Vukotić (Foto: H. M./Klix.ba)
Aleksandar Vukotić (Foto: H. M./Klix.ba)
Nogometaši Željezničara osvajači su Kupa Bosne i Hercegovine za sezonu 2017/2018. godine. Plavi su danas u uzvratnoj utakmici finala savladali Krupu sa 4:0, nakon što su u prvom meču bili bolji na Grbavici 2:0.

Krupin kapiten Aleksandar Vukotić je nakon utakmice istakao kako je njegova ekipa svoju šansu propustila još u prvom meču finala.

"U prvoj utakmici smo dosta izgubili, jer smo odigrali loše. Nismo ispunili cilj, a to je bio da postignemo gol na Grbavici. Mislim da nas je taj meč dosta koštao. Neću da komentarišem suđenje, vidjet ćemo sve. Mislim da je bio čist penal, što je dosta utjecalo na krajnji rezultat. Da je tu dosuđen penal i da smo postigli gol, mislim da bi utakmica išla u drugom smjeru. Ovako je Željezničar zasluženo osvojio Kup BiH i čestitam im na tome", rekao je Vukotić za portal Klix.ba.

Iako su ostali bez Evrope, u Krupi mogu biti zadovoljni tekućom sezonom.

"Što se tiče Premijer lige BiH ispunili smo cilj, jer smo igrali Ligu za prvaka. Drugi dio smo lošije odigrali jer smo bacili sve karte na Kup, koji smo željeli osvojiti i izaći u Evorpu. Nažalost, u tome nismo uspjeli", poručio je Vukotić.