Nogomet
1

Vukčević doživio hipoglikemiju u trenutku sudara!?

Totalsport
Boris Vukčević
Boris Vukčević
Uzrok zbog kojeg je Boris Vukčević, igrač njemačkog Bundesligaša Hoffenheima, prešao iz desne u lijevu traku i sudario se s teretnim vozilom i dalje je nepoznata, ali...

"Prema izjavama svjedoka Vukčevićev auto je iznenada skrenuo u lijevu stranu, a kako je on dijabetičar, sumnjamo da je možda doživio hipoglikemiju u trenutku nesreće", rekao je glasnogovornik policije Norbert Schatzle.

Hipoglikemija doslovno znači niski šećer u krvi (ispod 3 mmol/l), a simptomi mogu biti: osjećaj slabosti, pospanost, zbunjenost, znojenje, drhtavica, glad, uznemirenost i vrtoglavica. U najgorim slučajevima osoba koja doživi hipoglikemiju može izgubiti svijet, pa čak i pasti u komu!

"To će biti naš prvi pristup istrazi što se zapravo dogodilo. U automobilu smo pored dnevnika pronašli i injekciju inzulina", rekao je Schatzle.

Podsjećamo, Vukčević je stradao u prometnoj nesreći u petak blizu Bammentala u sudaru s kamionom koji je dolazio iz suprotnog smjera. Helikopterom je prevezen u bolnicu u Heidelbergu s teškim, po život opasnim povredama glave. Ondje su ga liječnici stavili u stanje umjetne kome, a nakon toga operirali. Stanje mu je trenutno i dalje kritično, ali stabilno.