"Udar" na vječite rivale
44

Vučić žestoko zaprijetio Zvezdi i Partizanu: Neka plate porez ili slijedi stečaj

D. P.
Otkriveno je koliko je Srbija uložila u dva nogometna kluba (Foto: EPA-EFE)
Otkriveno je koliko je Srbija uložila u dva nogometna kluba (Foto: EPA-EFE)
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić zaprijetio je najvećim klubovima u ovoj zemlji Crvenoj zvezdi i Partizanu uslijed velikih dugova za porez.

Vučić je najavio da država neće nikome tolerisati neplaćanje poreza pa tako ni vječitim rivalima Zvezdi i Partizanu.

"Veliki su dugovi FK Partizan i FK Crvena zvezda. Vjerujem da će moći da u skladu sa unaprijed pripremljenim planom reorganizacije i reprogramom, kako mi to nazivamo, plaćaju svoje obaveze. U protivnom, uslijedit će blokada i stečaj", poručio je predsjednik Srbije.

Država je od 2012. do 2022. godine podržala FK Crvena zvezda sa 17,6 miliona eura, dok je Partizan od Srbije dobio 14 miliona eura.

Ministar finansija Siniša Mali otkrio je kako je dug Zvezde za porez 859,7 miliona dinara, dok Partizan duguje Milijardu i 299 miliona dinara.

"Izašli smo sa tačnim ciframa. To da li neko priznaje, ne priznaje kamate ili ne znam šta, kamata je sastavni deo poreskog opterećenja za svakoga u ovoj zemlji, tako i za te klubove. I porez će morati da plate svi. To je naša ključna poruka i FK Crvena zvezda i FK Partizan i Košarkaški klub Partizan, a najmanje duguje KK Crvena zvezda što se poreza tiče, ali svi će morati da plate porez", dodao je Vučić.

Ministar finansija napomenuo je da je Srbija izdvojila i novac kako bi pomogla i druge sportske klubove u zemlji, pored Zvezde i Partizana.