Pojačanje Plavih
92

Vranješ: Želimo osvojiti prvenstvo i Kup, zbog toga sam i došao u Želju

Piše: E. B.
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Željezničar je angažovao nekadašnjeg reprezentativca BiH Stojana Vranješa koji bi trebao predstavljati veliko pojačanje za Plave u nastavku prvenstva.

Pred polazak na pripreme u Antaliju Vranješ je govorio o razlozima dolaska u Želju, te očekivanjima u nastavku sezone.

"Moram se zahvaliti upravi i sportskom direktoru Saši Papcu što je došlo do transfera. Naravno da sam zadovoljan dolaskom u Želju. Prateći bh. ligu mogu reći da Željezničar pokazuje zašto je prvi i zašto je u polufinalu Kupa i to je bio jedan od razloga što sam se odlučio vratiti u naš fudbal nakon osam godina. Naša očekivanja su osvajanje prvenstva i Kupa. Možda to zvuči preambiciozno, ali iskreno, iz tog razloga sam došao ovdje", rekao je Vranješ koji kaže kako je upoznat sa kvalitetom ekipe.

"S nekim igračima sam igrao, protiv nekih sam igrao, tako da otprilike poznajem ekipu. Ima tu i talentovanih igrača. Ekipa ako je na prvom mjestu znači da je najbolja u ligi. Mislim da možemo još puno i trebamo se samo što bolje spremiti bez povreda", dodao je Vranješ.

Iako je već osam godina van BiH, Vranješ je pratio Premijer ligu, posebno ove sezone.

"Pratio sam ligu koliko su mi dozvoljavali mediji, prenosi i snimci utakmica. Gledao sam nekoliko utakmica Željezničara tako da znam otprilike o čemu se radi i neće biti problem da se uklopim u ligu i u tim", izjavio je Stojan Vranješ.