Nakon pobjede u debiju
576

Đurbuzović: Dogovorili smo se da obradujemo navijače, cilj je izvući Želju iz ove krize

D. P.
Đurbuzović je pobjedom debitovao na Grbavici (Foto: I. Š./Klix.ba)
Đurbuzović je pobjedom debitovao na Grbavici (Foto: I. Š./Klix.ba)
Novi trener Željezničara Hajrudin Dino Đurbuzović pobjedom protiv Širokog Brijega upisao je novi debi na klupi Plavih, a nakon utakmice nije krio zadovoljstvo ostvarenim rezultatom.

Đurbuzović je prije samo tri dana naslijedio Brunu Akrapovića na užarenoj klupi Željezničara, a danas je slavio protiv Širokog Brijega za izlazak iz zone ispadanja.

Nakon pobjede nad Širokim, Đurbuzović je priznao da to nije bila atraktivna utakmica, ali da je donijela ono što je i želio - zlata vrijedna tri boda.

"Mislim da su igrači dali maksimum. Naravno, bili smo hendikepirani za četiri standardna igrača. Dogovorili smo se da ove naše navijače oraspoložimo. Jako težak protivnik, dobar i uigran tim, ali su naši igrači dali maksimum. Ja mislim da nismo umirali u ljepoti igre, ali smo išli da ostvarimo cilj i da dođemo do tri boda, što smo i uspjeli na kraju. Čestitam igračima, navijačima i svim Željovcima", rekao je iskusni strateg Plavih.

U narednom kolu Željezničar će na gostovanje GOŠK-u, koji ima samo dva boda više od Plavih. Trener Želje najavljuje još jedan težak meč.

"Moja politika i ono što sada želim je da se izvučemo iz krize u kojoj se Željezničar našao. Pobijedili smo jakog protivnika, a sada idemo GOŠK-u koji je također dobar tim. Pripremit ćemo se što bolje možemo, a sreća nam je što nam se Cocalić i Hiroš vraćaju, tako da mislim da ćemo i tamo uspjeti da pokažemo borbenost i zalaganje te se makar tako zahvaliti ovoj publici koja nas prati", zaključio je Đurbuzović.

Trener Širokog Brijega Dino Skender nije dao izjavu za TV nakon susreta, niti se pojavio na konferenciji za medije, čime je pokazao svoju neprofesionalnost.

U narednom kolu Željezničar gostuje GOŠK-u u još jednom direktnom okršaju rivala za opstanak, a Široki Brijeg dočekuje ekipu Borca.