Bivši reprezentativac
52

Vranješ: Razumijem stav BH Fanaticosa, ali žao mi je samo zbog navijača koji žive u BiH

E. B.
Ognjen Vranješ (Foto: EPA-EFE)
Ognjen Vranješ (Foto: EPA-EFE)
Ognjen Vranješ je sinoć na Instagramu uživo razgovarao sa Ljiljanom Stanišić, novinarkom Kurira o raznim temama u doba koronavirusa, a nezaobilazna tema bila je i reprezentacija Bosne i Hercegovine.

Stanišić je jedna od rijetkih novinarki sa kojom Vranješ komunicira, a nije se libio otvoreno pričati o mnogim temama koje zanimaju javnost na ovim prostorima.

Vranješu je postavljeno pitanje da li voli Bosnu i Hercegovinu, što je iznerviralo nekadašnjeg bh. reprezentativca.

"To je suludo pitanje. Bosna i Hercegovina je moja domovina, država svih nas, i Srba i Bošnjaka i Hrvata", poručio je Vranješ.

Što se tiče profesionalne karijere, Vranješ kaže kako je sve snove ispunio osim jednog.

"Ispunio sam skoro sve što sam želio. Igrao sam u 'Ligi petice', igrao sam Ligu prvaka, igrao sam na Svjetskom prvenstvu. Jedino mi je žao što nisam nikada igrao na Evropskom prvenstvu. Dva puta sam bio blizu, ali nam se nije dalo...", rekao je Vranješ koji je odstranjen iz reprezentacije početkom 2019. godine zbog dobro poznatih razloga.

"Iskreno, žao mi je što je sve ovako ispalo. Želim našim igračima da kroz baraž izbore plasman na Euro", poručio je Vranješ koji je često bio na meti BH Fanaticosa zbog tetovaža granica RS-a, kao i vojvode Momčila Đujića.

"Veoma dobro poznajem navijački svijet, tako da razumijem BH Fanaticose i njihov stav. I ja sam nekim svojim reakcijama to isprovocirao, ali u suštini žao mi je samo zbog pravih navijača BiH, onih koji žive tu. A ti Fanaticosi su oni koji žive na zapadu, dođu jednom godišnje u BiH, iznajme neki 'jak' automobil za 500 eura i onda dođu da pokažu kako su oni neko i nešto...", rekao je Vranješ.

Tokom prvih sukoba sa BH Fanaticosima navodno je i Edin Džeko reagovao, te mu je pokušao "očitati bukvicu".

"Teško da meni iko može 'očitati bukvicu'. Možeš sa mnom da popričaš, da me posavjetuješ, a ja to mogu prihvatiti i usvojiti ili ne", rekao je Vranješ koji je istakao kako izuzetno poštuje Džeku.

"Džeko je fantastičan igrač, dobar čovjek, porodičan čovek. Pravi lider", rekao je Vranješ koji je dodao kako će igrati dok god može, te da će karijeru sasvim sigurno završiti u banjalučkom Borcu.