Šokirao bh. javnost
1.6k

Vranješ otišao korak dalje: Nakon granica RS-a istetovirao četničkog vojvodu

Piše: N. K.
Ognjen Vranješ (Foto: Demorgen.be)
Vranješ u dresu Anderlechta (Foto: Demorgen.be)
Reprezentativac Bosne i Hercegovine Ognjen Vranješ ponovo se našao na meti kritika bh. javnosti, a sasvim sigurno je upitna i njegova budućnost u dresu selekcije BiH.

Nakon što je prije nekoliko godina istetovirao granice Republike Srpske, Vranješ je sada otišao korak dalje te je svoje tijelo "ukrasio" tetovažom lika četničkog vojvode Momčila Đujića koji je bio poznat pod nadimkom Krvavi pop iz Strmice.

Sporna tetovaža bila je primjetna na desnoj ruci tokom nedavne utakmice Lige nacija između Austrije i Bosne i Hercegovine, a jasno se vidi i na fotografijama gdje Vranješ nastupa u dresu svog aktuelnog kluba Anderlechta.

Tetovaža je vjerovatno rađena u Banjoj Luci, odnosno u studiju kojem Vranješ već odavno vjeruje te ga hvali putem svog Instagram profila. Tu je radio i spornu tetovažu granica RS-a, potvrdili su iz ovog banjalučkog tattoo studija za portal Klix.ba.

Tome u prilog ide i video objavljen na Instagram profilu banjalučkog studija na kojem se vidi spomenuta tetovaža lika Momčila Đujića, a snimak je objavljen 11. jula ove godine.

Podsjetimo, Vranješ je prije nekoliko godina na lijevoj ruci istetovirao granice manjeg bh. entiteta, a poslije pritiska javnosti spornu tetovažu je prepravio u sat.

BH Fanaticosi su godinama proglašavali Vranješa neprijateljem, a nedavno su zaraćene strane došle ponovo u sukob kada im je bh. defanzivacposlao poruku povodom konstantnih prozivki etiketirajući ih kao "bauštelce".

Svojim komentarima putem društvenih mreža nastavio je provocirati javnost raznim porukama i stavovima, a upravo sinoć se našao na meti brojnih evropskih medija.

Naime, utakmicu grupne faze Lige prvaka između AEK-a i Ajaxa u Atini obilježili su veliki neredi na tribinama, koji su kulminirali bacanjem molotovljevog koktela na navijače kluba iz Amsterdama. Ponašanje navijača su odmah svi osudili, ali ne i Vranješ, zbog čega su mu zamjerili holandski mediji i navijači Anderlechta.

"Dobro došli u pakao", napisao je nekadašnji AEK-ov stoper na Instagram storyju uz fotografiju trenutka u kojem je eksplodirao molotovljev koktel. Tu poruku su mnogi shvatili kao podršku nasilju na utakmicama.