Vedad Ibišević za Klix
225

"Vodit ćemo bitku za evropske utakmice, a Bayern će biti prvak"

Piše: Edin Isanović
Vedad Ibišević odličan u dresu Stuttgarta (Foto: AFP)
Vedad Ibišević odličan u dresu Stuttgarta (Foto: AFP)
Vedad Ibišević se odlično snašao nakon prelaska u Stuttgart. Očigledno je da su Švabe znale koga kupuju. Napadač bh. reprezentacije je rođeni strijelac, neosporna klasa. U okršaju njegovog tima i Borussije Dortmund, koji je okončan rezultatom 4:4, ponovo je poentirao. U razgovoru za Klix osvrnuo se na taj meč.

"Bila je 'luda' utakmica. Mislim da su gledaoci uživali. Iako se činilo da ćemo izgubiti, borili smo se do kraja, uspjeli smo postići četvrti pogodak i doći do vrijednog boda", kaže Ibišević za naš portal.

Opisao je situaciju u vezi sa postignutim golom.

"Pratio sam čitavu akciju, sjajno mi je asistirao Niedermeier i uspio sam savladati Weidenfellera za 2:1. Taj pogodak nas je vratio u utakmicu", naglašava Stuttgartova devetka i dodaje kako će njegov tim voditi veliku bitku za izlazak na evropsku scenu.

"Imamo priliku da se plasiramo na međunarodnu scenu. Presudne će biti naredne utakmice koje će pokazati našu snagu. Slijedi ispit zrelosti, a dobro je što i sedma pozicija garantira Evropsku ligu. Imamo pravo na najveće ambicije, a sve zavisi od nas".

Ibišević je izabran u udarnu postavu 28. kola Bundeslige, a nominiran je za igrača mjeseca njemačke nogometne elite. Popularni Vedo kaže da su ga saigrači odlično primili.

"Sagledavajući dosadašnji učinak, ocjene su zaista pozitivne. Odlično sam primljen u svlačionici i sretan sam u Stuttgartu".

Na pitanje ko će biti prvak Njemačke, napadač bh. nacionalnog tima odgovara:

"Bit će neizvjesno, ali malu prednost dajem Bayernu u odnosu na Borussiju iz Dortmunda", istakao je on i dodao kako još uvijek stanuje tamo gdje je bio i prije odlaska u Stuttgart.

"Skoro svakodnevno se čujem ili vidim sa Sejadom Salihovićem. Ništa se nije promijenilo".

Na kraju je prokomentirao i promjenu imena našeg portala.

"Vidio sam to jučer. Važno je da kvalitetan sadržaj koji ste imali do sada ostane isti. Želim vam puno sreće i uspjeha u daljem radu“, zaključio je Ibišević.