Nakon potpisa za Stuttgart
0

Vedad Ibišević: Rastanak sa Hoffenheimom je bio emotivan

Piše: Edin Isanović
Vedo se oprostio od saigrača
Vedo se oprostio od saigrača
Bh. nogometni reprezentativac Vedad Ibišević jučer je potpisao ugovor sa Stuttgartom do 2016. godine. Napadač Zmajeva naglašava da je želio promijeniti sredinu i da je ova ponuda bila najkonkretnija.

Vedad nam je rekao da se u četvrtak rastao sa nogometašima iz bivšeg kluba.

"Upravo sam bio sa nekadašnjim saigračima iz Hoffenheima, rastanak je bio emotivan, sa njima sam proveo pet godina i sigurno je da su i oni zaslužni za moj transfer. Poželio sam im sreću u nastavku prvenstva. Zahvalio sam se i čelnicima Kluba koji su bili izuzetno korektni", kaže Ibišević za Sarajevo-x.com.

Potom nam je objasnio kako je završio u svlačionicu Stuttgarta.

"Želio sam promijeniti sredinu, potajno sam priželjkivao da to bude u Bundesliga. Dobro poznajem njemački jezik, navikao sam se na taj sistem igre i smatrao sam da je to najbolje rješenje. Kada je stigla ponuda Švaba, brzo smo se dogovorili. Stuttgart je veliki klub, ima dobre navijače, veliki stadion, bit će ogroman izazov igrati na Mercedes-Benz Areni. Moj novi klub dobro je počeo, ali je kasnije došlo do pada. Međutim, vjerujem da ćemo izboriti nastup na evropskoj sceni“, kaže popularni Vedo i napominje da se sjeća da je Predrag Pašić igrao za ovaj njemački klub.

"Pamtim da je gospodin Pašić nastupao za Stuttgart. Drago mi je da će nakon dugo vremena još jedan bh. igrač nositi njihov dres".

Ibišević je spomenuo i dugogodišnjeg klupskog saigrača.

"Nedostajat će mi asistencije Sejada Salihovića, ali život ide dalje, mi smo veliki prijatelji i družit ćemo se kao i ranije. Nisam otišao daleko, nekih 90 kilometara južno od Hoffenheima. Uostalom tu su i reprezentativna okupljanja", zaključio je Ibišević.

Vedo bi svoj debi trebao imati u nedjelju kada Stuttgart dočekuje Borussiju Monchengladbach.