|

Vlatko Glavaš: Razumijem Sušića, Spahić je potreban reprezentaciji

Vlatko Glavaš: Razumijem Sušića, Spahić je potreban reprezentaciji
48
Piše: D. B.
22.9.2014. u 11:32
0
komentara
48

dijeljenja
Vlatko Glavaš: Razumijem Sušića, Spahić je potreban reprezentaciji Vlatko Glavaš
Selektor Safet Sušić danas je objavio spisak pozvanih reprezentativaca za utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine, a veliko iznenađenje je svakako poziv bivšem kapitenu Emiru Spahiću, koji se nedavno oprostio od dresa sa državnim grbom. O Sušićevoj odluci i očekivanjima od naredne dvije utakmice razgovarali smo sa bh. stručnjakom Vlatkom Glavašem.
"Sigurno da vidljive greške koje smo napravili u zadnjem redu, ali sam i ja iskreno zatečen pozivom upućenim Spahiću. On je jasno rekao da se oprašta od repezentacije te zbog toga ne znam ni da li će prihvatiti poziv, posebno nakon svih događanja vezanih za reprezentaciju", izjavio je Glavaš za portal Klix.ba.

On je istakao važnost Spahića za naš državni tim, ali smatra da će vijest o njegovom povratku "podići prašinu".

"Spahić je uvijek bio važan za reprezentaciju i to je dokazao, a da li je potrebno vraćati se na nešto što je prošlo, to ja ne znam i ne bih da mnogo komentarišem. Sada će uslijediti mnogi komentari koji možda i neće biti dobri za reprezentaciju. Spaha nije upitan kao igrač, a pomoć reprezentaciji u ovom trenutku je neophodna. Mislim da Sušić treba razgovarati s njim i vidjeti da li je Emir spreman vratiti se u reprezentaciju.", kazao je bh. stručnjak.

Prema njegovim riječima, Sušićevu odluku da se ponovo okrene Spahiću razumije s obzirom na trenutnu situaciju i ono što nas očekuje, ali ne zna da li je ispravna.

"Ne znam da li je Sušićeva odluka ispravna, ali znam da je Spahić ostavio prostora da se vrati i pomogne reprezentaciji ako to bude potrebno. Zbog toga shvatam Sušića, jer se nalazi u veoma teškoj situaciji, pogotovo jer nas čekaju dvije teške utakmice protiv Velsa i Belgije. Mislim da su to za nas ključne utakmice, zbog čega i opravdavam poziv upućen Spahiću. No, ponavljam, ne znam da li je spreman vratiti se nakon što se oprostio od dresa s državnim grbom", rekao je Glavaš.

Izrazio je zadovoljstvo ostankom Sušića na mjestu selektora reprezentacije BiH te je istakao važnost dobre pripreme za utakmice protiv Velsa i Belgije.

"Prije svega, drago mi je što je Sušić dobio podršku i ostao selektor, jer nema smisla nekoga smjeniti nakon jednog poraza. Sada nam je važno da se dobro spremimo za utakmice koje nas čekaju. Zasad nam je najvažnija utakmica protiv Velsa. Smatram da jednim drugačijim pristupom možemo do pozitivnog rezultata. O Belgiji ne trebamo razmišljati sada, nego tek nakon utakmice protiv Velsa. Mi imamo kvalitet kojim možemo parirati Velšanima, preciznije, mi smo za njih velesila", smatra bivši kapite reprezentacije BiH.

Glavaš vjeruje da će naš tim osvojiti barem četiri boda iz dvije naredne utakmice te da plasman na Evrospko prvenstvo u Francuskoj neće biti upitan.

"Treba igrati utakmicu po utakmicu. To sam oduvijek preferirao. Ne mogu reći šta će se dogoditi za pet ili više kola, ali znam da se moramo dobro spremiti za predstojeće utakmice. Uz podršku naših navijača mi možemo pobijediti u Velsu. Što se tiče utakmice s Belgijom u Zenici, neću reći da će to biti prekretnica, ali u tom susretu mi ne smijemo izgubiti. Iz dva susreta bi bilo dobro osvojiti četiri ili šest bodova. Nakon toga ne bi trebalo biti problema i odlazak na Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. ne bi trebao biti uputan", završio je Glavaš.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Komentari na članak su isključeni.