S pištoljem na teren
32

Vlasnik PAOK-a o velikim neredima: Svi smo taoci bolesnog sistema nogometa

Klix.ba
Ivan Savvidis (Foto: EPA-EFE)
Ivan Savvidis (Foto: EPA-EFE)
Vlasnik PAOK-a Ivan Savvidis dospio je u centar pažnje nakon što je s pištoljem ušao na teren u toku meča protiv AEK-a, a u prvom javnom obraćanju rekao je da nije želio nauditi nikome.

Podsjećamo, PAOK je u finišu meča protiv AEK-a postigao pogodak koji je pomoćni sudija poništio, a neredi koji su uslijedili nakon toga uvjetovali su sudiju da prekine meč. Posebno upečatljiva slika bila je ona u kojoj vlasnik PAOK-a s pištoljem šeta po terenu.

"Znam da nisam imao pravo utrčati na teren, ali reagovao sam onako zbog cjelokupne negativne situacije u grčkom nogometu. Zbog svega što se desilo na kraju meča, ja i moja porodica, kao i naše kolege, smo taoci bolesnog sistema nogometa u Grčkoj", rekao je Savvidis.

Nakon toga on je istakao da nije želio nauditi nijednom igraču AEK-a ni sudijama i da je samo želio zaštititi hiljade navijača od nereda.

"Nisam želio nauditi nikome iz AEK-a ni sudijama, a zbog svega što se desilo nakon gola želio sam zaštititi hiljade navijača od nereda. Nastavit ću se boriti za pošten nogomet i da se mečevi dobijaju ili gube na terenu, a nikako po sudovima", završio je predsjednik PAOK-a.

U međuvremenu, vlasti u Grčkoj zabranile su odigravanje mečeva Superlige na neodređeno vrijeme, a u ovaj slučaj sigurno će se uključiti FIFA i UEFA.