Ekskluzivno
1k

Vlasnik FK Sarajevo Nguyen Hoai Nam stigao u BiH na proslavu titule

Piše: N. K.
Nguyen Hoai Nam (Foto: I. Š./Klix.ba)
Nguyen Hoai Nam (Foto: I. Š./Klix.ba)
Većinski vlasnik Fudbalskog kluba Sarajevo Nguyen Hoai Nam stigao je jutros u glavni grad Bosne i Hercegovine kako bi prisustvovao vrlo izvjesnoj proslavi titule prvaka naše države ukoliko Bordo tim danas savlada Zvijezdu 09 na Koševu.

Nam je bio izuzetno raspoložen, a na aerodromu ga je dočekao predsjednik Upravnog odbora FK Sarajevo Senad Jahić.

Vijetnamski biznismen je kratko poručio kako mu je drago što je opet došao u ovaj za njega prelijepi grad te dodao i kako je zadovoljan vremenskim prilikama.

Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba

Podsjetimo, Nam je u martu postao novi većinski vlasnik FK Sarajevo. Vijetnamski biznismen je kupio 60 posto upravljačkih prava od Vincenta Tana koji je zadržao 30 posto, dok preostalih 10 posto drže bh. investitori.

Novi investitor je najavio kako će u klub u narednom periodu uložiti finansijska sredstva, a u roku od tri godine predviđeno je i rješavanje pitanja stadiona.

Za početak, igrači i stručni štab Bordo tima su ga obradovali vrlo izvjesnim osvajanjem duple krune budući da je Sarajevo potrebna pobjeda danas na stadionu "Asim Ferhatović Hase" kako bi osigurali šestu titulu prvaka BiH, dok su ranije osvojili Kup BiH.