Sjajno je pogodio
25

Vlahović trpio iste rasističke uvrede kao Džeko, pa ušutkao tribine golom u 99. minuti

S. G.
Novi gol Srbijanca Screenshot
Novi gol Srbijanca Screenshot
Srbijanski nogometaš Dušan Vlahović bio je strijelac drugog gola za Juventus na gostovanju kod Atalante gdje su gosti slavili sa 2:0, a od momenta kad je ušao u igru trpio je užasne prozivke sa tribina.

Navijači Atalante su srbijanskom napadaču skandirali: "Zingaro, zingaro" (pogrdni nazov za igrače sa prostora Balkana), što je Vlahovića samo motivisalo u ovom meču.

Vlahović je u igru danas ušao u 65. minuti pri rezultatu 0:1 za Staru damu, a pred sami kraj susreta duboko u sudijskoj nadokandi lijepo je pogodio nakon asistencije Chiese za ovjeru trijumfa svog tima.

Prethodno je mladi Englez Samuel Iling Junior lijepo pogodio početkom drugog poluvremena, a treba istaći da je Atalanta bila bolji rival na ovom meču, no to nisu uspjeli iskoristiti.

Podsjetimo, iste uvrede je pretrpio i naš Edin Džeko, kojem su pristalice Juventusa u ligaškom meču sredinom decembra isto skandirale nakon čega im je uzvratio neprimjerenom gestikulacijom.

Dijamant je zbog tog čina kažnjen novčanim iznosom od pet hiljada eura.

Današnji pogodak Dušana Vlahovića pogledajte ovdje OVDJE.

Juventus je nakon ove pobjede zasjeo na drugu poziciju italijanske Serije A sa 66 bodova i tako je napravio veliki korak ka plasmanu u Ligu prvaka naredne sezone.