Mladi napadač
9

Vlahović se javio uživo i pojasnio kako je saznao da je zaražen koronavirusom

N. K.
Dušan Vlahović (Foto: Screenshot)
Dušan Vlahović (Foto: Screenshot)
Srbijanski napadač Dušan Vlahović (20) javio se uživo na društvenim mrežama iz izolacije nakon što je objavljeno da je zaražen koronavirusom te pojasnio kako je sve to izgledalo.

"Spavao sam kod kuće, a onda sam se odjednom probudio i shvatio da imam visoku temperaturu. Izmjerio sam i bila je iznad 37. Nakon toga sam popio lijekove i pozvao ljude iz kluba. Ipak, groznica je postajala sve jača i do večeri je porasla na više od 39 stepeni, zbog čega sam odmah otišao u bolnicu. Nisam mislio da je situacija toliko loša. Međutim, sada se odmaram i dobro se osjećam. Ispred mene su dvije sedmice odmaranja dok se sve ovo ne završi. U izolaciji sam, daleko od ljudi. Nisam vidio nikog od saigrača, ali vjerujem da su i oni dobro", rekao je Vlahović, koji je ove sezone postigao devet golova za Fiorentinu.

Mladi napadač se na kraju i našalio otkrivši kome najviše odgovara sjediti kod kuće zbog pandemije virusa, koja je posebno pogodila Italiju.

"Ovo je za Federica Chiesu poput odmora. On je uvijek u svojoj maloj ćeliji. Lud je za videoigrama. Ne bih smio igrati FIFA-u protiv njega jer on ne radi ništa drugo u slobodno vrijeme, samo igra videoigrice. Siguran sam da bi me lako pobijedio", dodao je Vlahović, koji je uz kapitena Germana Pezzelu i Patricka Cutronea jedan od trojice zaraženih igrača Fiorentine.

Inače, Vlahović se priključio i izazovu na društvenim mrežama pod nazivom #StayAtHomeChallenge poručivši da se vodi briga i ostane u kućama dok se pandemija ne smiri.