Nogomet
0

Vladimir Petković će zbog otkaza tužiti Lazio

FENA
Vladimir Petković
Vladimir Petković
Vladimir Petković tužit će Lazio, koji mu je danas zvanično uručio otkaz. Rimski klub danas je saopćio da je raskinuo ugovor s Petkovićem, tvrdeći da je prekršio element povjerenja u ugovoru, prenosi "Football Italia".

On tvrdi da nije prekršio pravila, jer je njegov ugovor s Laziom vrijedio do juna, dok švicarsku reprezentaciju neće preuzeti do jula 2014. godine.

Lazio je morao dati otkaz Petkoviću prije nego imenuje novog trenera Edyja Reju koji će tako moći voditi ekipu u ponedjeljak u meču s Interom.

"Primili smo obavijest o otkazu. Žalit ćemo se na ovu odluku svim pravnim sredstvima, jer ovo smatramo nepravdom", rekao je Petkovićev advokat Paco D’Onofrio za Sky Sport Italia.

"U saopćenju se ustvari niti ne navodi koje pravilo je prekršio pregovaranjem sa švicarskim savezom. Predsjednik Asocijacije trenera Renzo Ulivieri također je izjavio ove sedmice da Petković nije napravio prekršaj. Nijedno pravilo ne zabranjuje treneru da postiže dogovor s trećom stranom kada mu se bliži kraj ugovora. Osim toga, Petković je potpisao za reprezentaciju, a ne za neki rivalski klub", dodao je.

Do otkaza je došlo nakon propalih pokušaja o raskidu ugovora na obostrano zadovoljstvo, odnosno nakon što navodno nije prihvaćena ponuda Lazija da Petkoviću isplati samo 100.000 eura, umjesto 600.000 koliko bi zaradio da je ostao na poslu do 30. juna.

"Pokušali smo pronaći zadovoljavajuće rješenje ali ne želimo naštetili ugledu trenera i ne možemo prihvatiti tvrdnju da je prekršio ugovor. Svaki dogovor između nas mora biti baziran na toj činjenici", kazao je advokat.

Reja je vodio treninge Lazija od 30. decembra, kada je praktično postavljen na mjesto trenera iako Petković još nije dobio otkaz.