Nogomet
1

Petković: Lazio je zaslužio više

FENA
Vladimir Petković (Foto: AFP)
Vladimir Petković (Foto: AFP)
Navijači Lazija su bijesni nakon domaćeg poraza od Napolija (2:4), a trener ekipe Vladimir Petković smatra da je njegov tim zaslužio ostvariti bolji rezultat u tom susretu.

Rimski prvoligaš pobijedio je samo u jednom od posljednjih devet susreta italijanske Serie A, što je rezultiralo padom na deveto mjesto u ligi i protestima njegovih najvatrenijih navijača, prenosi Football Italia.

"Nedostaje nam dobrih rezultata u posljednje vrijeme, ali u ponedjeljak smo zaslužili više. Napravili smo četiri greške u odbrani i Napoli je znao to iskoristiti. Ne vjerujem da je 'puklo' između ekipe i navijača, moramo samo pokazati da možemo biti bolji na terenu", kazao je Petković nakon utakmice.

Petkoviću je postavljeno pitanje da li medijski izvještaji o navodnim ponudama za preuzimanje klupe reprezentacije Švicarske utiču negativno na formu Lazija.

"Ne želim ponavljati iste odgovore i ovo nije pravo mjesto za takva pitanja. Takve glasine su dio igre i morate ih prihvatiti", zaključio je bosanskohercegovački stručnjak.