Obratio se navijačima
0

Vlada Lukić više nije predsjednik Crvene zvezde

Klix.ba
Vlada Lukić (Foto: Blic.rs)
Vlada Lukić (Foto: Blic.rs)
Vlada Lukić podnio je ostavku na funkciju predsjednika Crvene zvezde, a na zvaničnoj web-stranici beogradskog kluba se obratio navijačima i simpatizerima, javlja Blic.rs.

"Obraćam vam se ovim pismom u trenutku kad napuštam predsjedničku ulogu u mojoj i vašoj Crvenoj zvezdi. Podnosim ostavku na mjesto predsjednika FK Crvena zvezda i time omogućavam Upravnom odboru kluba da što prije raspiše izbore za predsjednika FK Crvena zvezda. Neću više biti na čelu kluba koji je za mene najbolji na svijetu i koji mi je dio života jednako kao i moja porodica.

Neću vam pretjerano obrazlagati svoju odluku. Jednostavno mislim da je vrijeme za takav potez. Izgubio sam energiju, snagu i mogućnosti koje treba da krase prvog čovjeka najboljeg srpskog kluba i zato je nepotrebno zadržavati se na mjestu koje zahtjeva mnogo, mnogo više. Oduvijek sam isticao da fotelja nije moj cilj u Zvezdi već jaka i stabilna Zvezda koju treba izvesti na novi evropski put i vratiti je u društvo velikana Starog kontinenta. Mislim da to, poslije tri i po godine, nisam više u stanju da uradim", napisao je Lukić.

Dodao je da je u maju 2009. godine, kada je dolazio u Crvenu zvezdu imao mnogo ciljeva, ambicija, poštenja i ljubavi za svoj klub, a onda je dodao da u mnogim stvarima nije uspio, od titule prvaka Srbije do Fondacije Crvene zvezde.

Nakon toga se dotakao svojih uspjeha. Istakao je da je doveo jakog sponzora, da Marakana grmi , da je marketing Zvezde najbolji u regionu te da je uspio spasiti klub od gašenja 2009. godine.

Na kraju je pozvao sve navijače da "pomognu svojoj voljenoj, sposobne ljude da se uključe u rad Crvene zvezde, da se kandiduju na izborima koji su raspisani i da svi kao jedan stanu ispred kluba koji im je mnogima uljepšao život, dao osmijeh ili čak riješio egzistencijalna životna pitanja".