U klupskim prostorijama
0

Sukobili se predsjednik i potpredsjednik Crvene zvezde

SRNA
Dragan Džajić i Nebojša Čović
Dragan Džajić i Nebojša Čović
Predsjednik Fudbalskog kluba "Crvena zvezda" Dragan Džajić zaprijetio je ostavkom nakon fizičkog sukoba sa potpredsjednikom tog kluba Nebojšom Čovićem u klupskim prostorijama na stadionu "Marakana".

Džajić je jučer popodne nasrnuo na Čovića i zamahnuo da ga udari, ali zvanične potvrde nema, a akteri sukoba nisu željeli da daju izjave, prenose beogradski mediji.

Uzrok sukoba su kritike Čovića na račun Džajića i njegovih najbližih saradnika iz sportskog sektora.

Član uprave Slaviša Kokeza, koji se jedini oglasio povodom sukoba, rekao je da je sve što se moglo čuti izrečeno u afektu i smatra da ne treba tome pridavati preveliki značaj.

Povodom nezapamćenog incidenta danas će se sastati Odbor za hitna pitanja "Crvene zvezde" i razmatrati dalje korake zbog navodne Džajićeve ostavke na funkciju predsjednika kluba.

"Sportski žurnal" prenosi da je prvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, inače vatreni navijač "Zvezde", sinoć kasno organizovao sastanak pomirenja između Džajića i Čovića, ali nije poznato kakav je epilog.

"Između nas već neko vrijeme postoji rasprava o nekim pitanjima u vezi sa funkcionisanjem kluba. Iako su odluke Upravnog odbora bile jednoglasne, sve ćemo kroz klupske strukture rešiti u našoj kući. Ne želim ništa više da komentarišem", izjavio je Čović za "Sportski žurnal".

Prema saznanjima B92, do sukoba Džajića i Čovića došlo je zbog ponašanja generalnog sekretara Miodraga Zečevića, koji je igraču Nikoli Petkoviću ponudio platu veću od 8.000 eura, na šta Čović nije htio pristati zbog štednje.

Sastanku na stadionu Marakana povodom toga prisustvovali su Čović, Zečević, Džajić i sportski direktor Zoran Stojadinović, tokom kojeg je nastavljena rasprava uz dosta teških riječi.

Veoma brzo Zečević je napustio kancelariju, a umjesto da se sukob smiri, rasprava se proširila na to koje su ingerencije predsjednika, ko se za šta pita, ko se previše ili premalo pita. Upravo tada Džajić je pokušao da udari Čovića, ali ih je brzo radvojio Stojadinović.

Odmah potom, Džajić je uzeo svoje stvari i navodno rekao da njegova noga više nikada neće kročiti u klub, a isto je učinio Moma Gacić, njegov čovjek od povjerenja.

Ukoliko se ispostavi da su informacije o ostavci tačne, Džajić će napustiti "crveno-bijele" samo pet nedjelja pošto se i formalno vratio na čelo kluba koji je prethodno vodio od 1998. do 2004. godine.

"Zvezda" je u velikim problemima zbog finansija, pošto je prethodno rukovodstvo na čelu da Vladanom Lukićem udvostričilo dug na više desetina hiljada eura.