Nakon loše igre protiv Gradine
0

Jovićeva ostavka usvojena, sankcije igračima i stručnom štabu

Klix.ba
Dragan Jović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Dragan Jović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Nakon što ekipa Fudbalskog Kluba Sarajevo na gostovanju u okviru 18. kola BH Telecom Premijer Lige BiH u Srebreniku nije ostvarila pobjedu, već je sa posljednjeplasiranom ekipom OFK Gradina odigrala tek 0-0, šef stručnog štaba Dragan Jović je podnio neopozivu ostavku koja je i usvojena, navodi se na službenoj stranici FK Sarajevo.

"Pozdravio sam se sa igračima i sa svojim saradnicima i više nisam trener Sarajeva. Žao mi je što nisam ispunio očekivanja navijača, kao ni svoja, vjerujem u ovu ekipu i dalje, ali je najbolje da odstupim sa svoje pozicije", kazao je Jović koji je na klupi Sarajeva proveo 14 mjeseci, od januara 2012. godine.

Jović je FK Sarajevo preuzeo u zimu 2012. godine, te je sezonu 2011/12 završio na 4. poziciji, plasiravši se u pretkola UEFA Liga Evrope, gdje je eliminisao FC Hibernians sa Malte, te PFC Levski iz Bugarske, što je jedna od najvećih pobjeda FK Sarajeva u njegovoj historiji. Jović je sa Sarajevom u jesenjem dijelu BH Telecom Premijer Lige BiH 2012/13 ostvario niz od 7 uzastopnih pobjeda, uspio je savladati Široki Brijeg, Borac, Željezničar...ali je na kraju ekipa sakupila 33 boda i "prezimila" na 2. poziciji. U prva 3 kola nastavka sezone Sarajevo je izgubilo od Čelika u Zenici, pobijedlio Rudar iz Prijedora na Koševu, te remiziralo sa Gradinom u Srebreniku, te naredno kolo dočekuje na 2. poziciji.

Na vanrednoj sjednici Upravnog odbora FK Sarajevo koja je održana u nedjelju, Jovićeva ostavka je prihvaćena i Sarajevo je zvanično u potrazi za novim trenerom.

-"Deset od ukupno jedanaest članova Upravnog odbora prisustvovalo je vanrednoj sjednici na kojoj smo usvojili ostavku Jovića. Cijenimo njegov rad i pozitivan trag koji je ostavio u proteklom periodu, jer je trenažni proces doživio veliko unapređenje", kratko je prokomentarisao predsjednik Upravnog odbora FK Sarajevo Alen Hujić i dodao da će igrački kadar i stručni štab biti finansijski sankcionisani za sramotnu predstavu u Srebreniku.

"U ponedjeljak je redovna sjednica Upravnog odbora, na kojoj ćemo diskutovati o prijedlozima za šefa stručnog štaba, a sigurno je da ćemo napraviti velike promjene kada je u pitanju sportski segment Kluba. Koliko god klupska administracija uradila dobrih stvari, sve se to preko noći poništi lošim rezultatima na terenu, a to nije u redu i nećemo to dopustiti", zaključio je Hujić.