Radovi kreću uskoro
190

Vlada KS usvojila višemilionski projekat izgradnje južne tribine na stadionu Grbavica

E. K.
Kenan Magoda, Jusuf Tanović, Amira Bajrović-Uzunović i Samir Bekrić na Grbavici (Foto: Vlada KS)
Kenan Magoda, Jusuf Tanović, Amira Bajrović-Uzunović i Samir Bekrić na Grbavici (Foto: Vlada KS)
Ministar kulture i sporta u Vladi KS Kenan Magoda je na današnjoj press konferenciji istakao da je usvojen višemilionski projekat izgradnje južne tribine na stadionu Grbavica.

Kako je istakao Magoda, vrijednost projekta je 4.7 miliona KM i bit će urađen u saradnji sa Općinom Novo Sarajevo.

"Zakon o sportu će uskoro doći na skupštinske klupe, a ono na šta sam ponosan je odluka Vlade KS da usvajamo rekordne iznose za infrastrukturu u ukupnom iznosu od 12 miliona KM", rekao je Magoda te dodao:

"Najvažniji projekat u sportu kojeg je Vlada KS usvojila je da idemo u izgradnju juga na Grbavici u ukupnoj vrijednosti od 4.7 miliona KM u saradnji sa Općinom Novo Sarajevo koja će uskoro pokrenuti sve procedure kako bi radovi krenuli u što bržem roku".

Magoda je dodao da se radi i na rekonstrukciji travnjaka na stadionu "Asim Ferhatović Hase" kao i izgradnji stadiona na Bjelašnici.

"Sa Općinom Centar radimo na rekonstrukciji i izmještanju novog travnjaka na lokalitetu stadiona 'Asim Ferhatović Hase' vrijednog 500.000 KM", poručio je Magoda i zatim nastavio dalje.

"Ne smijemo zaboraviti da na Opštini Trnovo imamo sportski projekat izgradnje sportskih terena. Prošle godine smo izdvojili 500.000 KM, a ove godine smo dodali još 500.000 KM za izgradnju stadiona na Bjelašnici koja će uz sportsku dvoranu i stadion na otvorenom popuniti smještajne kapacitete ta da će klubovi iz regiona i Evrope moći svoje pripreme raditi na olimpijskoj planini, a time unaprijeđujemo razvoj turizma, ne samo tokom zime nego i tokom ljeta", dodao je.