Lionel Messi
0

"Vjerovao sam da će Maradona ostati"

Totalsport
Lionel Messi (Foto: AP)
Lionel Messi (Foto: AP)
Lionel Messi napokon se oglasio po pitanju svog donedavnog selektora u argentinskoj reprezentaciji Diega Maradone, koji više nije na toj funkciji.

"Naravno da nisam želio Maradonin odlazak s klupe Argentine. Vjerovao sam da će nas i dalje voditi, ali u nogometu mnoge stvari ne možete predvidjeti. Pred nama su sada četiri godine do sljedećeg Svjetskog prvenstva za koje se moramo dobro pripremiti", izjavio je Messi novinarima u Seulu.

Tamo je njegova Barcelona u srijedu odigrala prijateljsku utakmicu protiv All Stars tima Južnokorejske lige i pobijedila s 5-2. Najbolji argentinski i svjetski nogometaš odigrao je samo 17 minuta u tom dvoboju, ali mu je i to bilo dovoljno za dva pogotka.

Argentinski nogometni savez saopćio je prije nešto više od sedmicu dana kako neće produžiti saradnju s Maradonom, čime je završila njegova selektorska priča koja je trajala 21 mjesec. To je saopćenje stiglo tri sedmice nakon poraza Argentine od Njemačke 4-0 u četvrtfinalu Mundijala.

Na emotivnoj pres-konferenciji održanoj povodom njegovog raskida saradnje s Argentinskim savezom Maradona je prozvao predsjednika saveza Julija Grondonu, kao i direktora istoga Carlosa Bilarda.

"Grondona mi je lagao, a Bilardo me izdao", poručio je Maradona, objasnivši da mu je predsjednik nakon eliminacije s Mundijala poručio da je zadovoljan s njegovim radom, te da želi nastavak saradnje.

"No, po mom povratku u Argentinu stvari su se na bizaran način preokrenule, kao i na sastanku u ponedjeljak. Nakon pet mi je minuta rekao da želi da nastavim raditi, ali da moj stručni stožer ne može ostati. Kada mi je to rekao, praktično mi je rekao da ne želi da nastavim sa svojim poslom."

Bilarda je, pak, Maradona optužio "da mu je radio iza leđa".