Nogomet
0

Vitez ostvario drugi trijumf sezone, Rudar otkinuo bod na Bilinom polju

Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Osmo kolo BHT Premijer lige BiH započelo je mečevima u Zvorniku i Zenici. U Zvorniku je gostujući Vitez došao do vrijedne pobjede nad Drinom koja za tim Branka Karačića znači bijeg sa posljednje pozicije, dok je meč igran u Zenici između Čelika i Rudara neočekivano okončan bez pogodaka.

Drina - Vitez 0:0

Prvi meč osmog kola BHT Premijer lige BiH između Drine i Viteza pripao je gostujućem timu rezultatom 2:0.

Vitežani su od starta meča bili bolji protivnik, a kao plod takvog odnosa snaga na terenu uslijedio je pogodak Armina Kapetana postignut u 23. minuti susreta. Samo dvije minute kasnije gosti su mogli riješiti pitanje pobjednika, ali se Kapetan ovog puta nije najbolje snašao pred golom Drine.

U nastavku su domaći igrači zaigrali nešto bolje, a najbolju priliku za izjednačenje rezultata propustili su petnaest minuta pred kraj kada se Nikolić nije najbolje snašao pred golom Viteza. Kazna je uslijedila u samom finišu kada je Kapetan postigao pogodak za konačnih 0:2.

Čelik - Rudar Prijedor 0:0

U drugom današnjem susretu Rudar iz Prijedora je neočekivano otkinuo bod na gostovanju kod Čelika na Bilinom Polju. Meč je okončan rezultatom 0:0. Čelik je od starta utakmice imao terensku inicijativu, ali igrači Borisa Pavića to nisu uspjeli pretočiti u pobjedonosni pogodak. Nakon prijetnje Salčinovića, najbolju priliku za domaćina početkom drugog poluvremena propustio je Vernes Selimović. Do kraja je pokušavao i Čolić, ali se rezultat nije promijenio.

Premijer liga, osmo kolo:

Drina – Vitez 0:2 Čelik – Rudar Prijedor 0:0