Tuga u čitavom klubu
93

Višestruka uloga Vahida Halilhodžića: Igračima sam otac, brat, kolega i trener

Klix.ba
Vahid Halilhodžić (Foto: EPA-EFE)
Vahid Halilhodžić (Foto: EPA-EFE)
Trener Nantesa Vahid Halilhodžić imao je jako težak zadatak da svoje igrače spremi za meč 22. kola francuske Ligue 1 protiv St. Etiennea, a on je rekao da je u prethodnim danima zbog tragedija koja se desila imao više uloga koje je obnašao.

Argentinski napadač i najbolji strijelac Nantesa iz ove sezone Emiliano Sala napustio je klub i u transferu vrijednom 17 miliona eura pojačao je Cardiff, ali pri povratku na Otok avion u kojem su se nalazili on i pilot pod nejasnim okolnostima nestao je s radara i od tada mu se gubi svaki trag.

Ova tragedija imala je veliki utjecaj na sve igrače Nantesa, čak i na Halilhodžića koji je bio u velikom šoku, ali posljednjih dana se trudi biti na raspolaganju svim igračima i pokušava im biti i otac i brat i kolega i trener.

"Trudim se biti i otac i brat i kolega i trener. Drugačije to sve izgleda sa strane, ali nije ovo situacija u kojoj analiziraš šta se dešava, odmah odrediš dijagnozu i sve je završerno. Svima je potrebno vrijeme da se ovo preboli i svako će to uraditi na sebi svojstven način", rekao je Halilhodžić.

Popularni Vaha je rekao da je tišina koja vlada na treningu nekada sasvim dovoljna da bi igrači ostali zajedno.

"Neki su igrači zaista jako potreseni, neki su čak i plakali. Treninge pripremam na način da svi pokušamo zaboraviti na ovu tragediju, pokušavamo s nekim živahnim igrama. Malo se bojim povreda, svi smo umorni i ne pričamo puno. Riječi će doći, nekada je dovoljno biti zajedno u tišini", objašnjava Halilhodžić.

Ispred stadiona Nantesa će pred početak utakmice protiv St. Etiennea biti zapaljeno više od hiljadu svijeća te će navijači tim činom odati počast bivšem napadaču kluba.