Evropska liga
21

Višća strijelac u remiju Basaksehira i Gladbacha, Džeko odmarao, velika pobjeda Partizana

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Basaksehira i Borussije iz M'Gladbacha podijelili su bodove u Istanbulu u drugom kolu Evropske lige odigravši neriješeno 1:1.

U prvom poluvremenu viđen je odličan nogomet uz mnogo prilika s obje strane, ali su izostali golovi. Na prvi gol se čekalo sve do 55. minute. Crivelli je uputio sjajan dubinski pas, a bh. reprezentativac Edin Višća je rutinski matirao golmana za vodstvo turske ekipe.

Domaći su potom primirili igru do kraja meča, a gosti su jalovo napadali u nadi da stignu do izjednačenja. I kada su svi očekivali posljednji sudijski zvižduk, Borussia je stigla do izjednačenja u 91. minuti golom Herrmanna. Basaksehir i Borussia su tako osvojili prve bodove u Evropskoj ligi nakon početnih poraza, dok su lideri u grupi Wolfsberger i Roma, koji imaju po četiri boda.

I oni su također večeras remizirali rezultatom 1:1. Vučica je povela golom Spinazzola u 27. minuti, dok je 1:1 postavio Liendl u 51. minuti. Kapiten reprezentacije BiH Edin Džeko je odmarao i ovaj meč pregledao s klupe za rezervne igrače.

Vrijednu pobjedu u drugom kolu Evropske lige ostvario je Partizan protiv Astane u gostima. Na kraju je bilo 2:1 za beogradsku ekipu, a dvostruki strijelac je bio Sadiq. Počasni gol za domaće postigao je Sigurjonsson pet minuta prije kraja meča. Partizan trenutno dijeli prvo mjesto grupe L zajedno sa slavnim Manchester Unitedom, Alkmaar je treći s dva boda, dok je Astana bez bodova.