Odigrana tri susreta
314

Višća još jednim golom donio pobjedu Bašakšehiru u osmini finala Evropske lige

K. H.
Ekipa Bašakšehira pobijedila je Kopenhagen rezultatom 1:0 u prvom meču osmine finala Evropske lige, a jedini pogodak za turski tim postigao je Edin Višća s bijele tačke u 88. minuti.
Bašakšehir je u ovom meču bio puno bolji protivinik, a iako su propustili veliki broj prilika da dođu do pobjede, u finišu meča sviran im je penal i Višća je još jednom rutinski pogodio i donio svom timu pobjedu.

Ovo je za Višću šesti pogodak u ovoj sezoni Evropske lige.

[TWITTER]1238189394668015626[/TWITTER]

Manchester United je pred praznim tribinama Raiffeisen Arene u Paschingu upisao veliku pobjedu protiv LASK-a i već faktički prošao u četvrtfinale.

Prvi pogodak za Crvene đavole postigao je Ighalo u 28. minuti kada je sjajno iskoristio asistenciju Fernandesa i prelijepo pogodio za vodstvo svog tima, a u nastavku meča Crveni đavoli su postigli još četiri pogotka preko Jamesa, Mate, Greenwoda i Pereire.

Veliku pobjedu u prvom susretu upisala je i ekipa Basela koja je s ubjedljivih 3:0 slavila protiv Eintrachta u Frankfurtu, a zanimljivo, i drugi susret ovih timova planiran je da se igra u Njemačkoj iz razloga što su švicarske vlasti zabranile sve sportske događaje u ovoj zemlji.

Uzvratni mečevi osmine finala Evropske lige igraju se za sedam dana, ukoliko UEFA 17. marta ne odluči da se nogomet u Evropi u potpunosti obustavi zbog širenja koronavirusa.