Uzvrat opet u Njemačkoj
9

Eintracht i Basel pronašli čudno rješenje samo da se odigraju obje utakmice

K. H.
Detalj s prvog meča između Eintrachta i Basela (Foto: EPA-EFE)
Detalj s prvog meča između Eintrachta i Basela (Foto: EPA-EFE)
Uzvratni meč osmine finala Evropske lige između Eintrachta i Basela opet će se igrati u Frankfurtu, objavio je ovaj njemački klub na svojoj službenoj stranici.

Voljom žrijeba odlučeno je da se prvi susret ovih timova igra u Frankfurtu, a kako su švicarske vlasti zabranile da se u ovoj državi igra uzvrati meč, timovi su sklopili dogovor da se drugi susret igra također na Commerzbank-Areni, s tim da bi Basel u tom meču bio domaćin.

"Basel je pristao na prijedlog Eintrachta i UEFA-e po pitanju rješenja da se druga utakmica osmine finala Evropske lige igra u Frankfurtu. Ipak, ova odluka može biti predmet budućih nepredvidivih razvoja situacije, a ovaj meč će se također igrati bez prisustva publike", saopćio je Eintracht na društvenim mrežama.

UEFA je u početku pokušala promijeniti mišljenje švicarskih vlasti po pitanju igranja uzvratne utakmice, ali su Švicarci zbog straha od dolaska velikog broja gostujućih navijača ispred stadiona odbacili tu mogućnost.

Revanš susret se igra za sedam dana, odnosno 19. marta, a svakako da veliku prednost u ovoj situaciji imaju igrači Eintrachta koji će oba susreta igrati na domaćem terenu. Ipak, ovu odluku treba uzeti s rezervom s obzirom na to da je UEFA zakazala sastanak 17. marta kada će biti odlučena sudbina evropskog nogometa.