Liga prvaka
83

Višća i Bašakšehir ispali iz Lige prvaka nakon "nogometne ljepotice" u Turskoj

K. H.
Bašakšehir - Leipzig (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Bašakšehira i Leipziga večeras su u Turskoj odigrali najbolju utakmicu dosadašnjeg izdanja grupne faze Lige prvaka, a meč 5. kola završen je rezultatom 3:3.
Leipzig je do finiša prvog poluvremena imao veliko vodstvo od 2:0, a golove za goste iz Njemačke postigli su Poulsen u 26. i Mukiele u 43. minuti.

Činilo se da će na poluvrijeme gostujući tim otići s velikom prednošću, no u trećoj minuti sudijske nadoknade Bašakšehir je uspio smanjiti prednost i to nakon izuzetno lijepog pogotka koji su postigli iz uigranog kornera.

Bh. reprezentativac Edin Višća izveo je korner, a iako su svi očekivali da će centrirati loptu na nekog od svojih saigrača koji su bili u kaznenom prostoru, on je direktno dodao do Kahvečija koji je natrčao na vrh kaznenog prostora i pogodio za 2:1.

Olmo je golom u 66. minuti postigao treći gol za Leipzig, no Bašakšehir se s dva pogotka Kahvečija vratio u meč, a posebno lijep je bio drugi, odnosno treći gol za turski tim kada je ovaj vezni nogometaš fantastično pogodio iz slobodnog udarca.

I kada se opet činilo da više neće biti pogodaka, Leipzig u 92. minuti dolazi do pobjede golom koji je postigao rezervista Sorloth, čime je stavio tačku na najbolju utakmicu ove sezone u Ligi prvaka.

U drugom meču koji se igrao od 18:55 sati Krasnodar je na svom terenu rezultatom 1:0 bio bolji od Rennesa, a jedini gol za ruski tim postigao je Berg u 71. minuti.

Grupa E:

Krasnodar - Rennes 1:0

Tabela:

Grupa H:

Bašakšehir - Leipzig 3:4

Tabela: