Nogomet
7

Vinko Marinović: Željezničar je težak ispit za Zrinjski

Klix.ba
Vinko Marinović (Foto: Klix.ba)
Vinko Marinović (Foto: Klix.ba)
Derbi utakmica 6. kola BiH Premijer lige igra se u subotu na Grbavici, gdje Željezničar dočekuje vodeću ekipu sa tabele, mostarski Zrnjiski. Povodom ove utakmice u prostorijama HŠK Zrinjnskog održana je konferencija za medije, gdje su se novinarima obratili trener Vinko Marinović i nogometaš Ivan Peko.

Trener Marinović je kazao da Željezničar nije najbolje otvorio ovu sezonu, ali da ih to ne smije prevariti, jer je to ekipa sa izuzetno jakim pojedincima koji mogu donijeti prevagu za svoj tim.

"Željezničar nije najbolje otvorio ovu sezonu, ali je jedno sigurno da Željo u svojim redovima ima dosta dobrih igrača, koji induvidualno donijeti prevagu za svoj tim. Ova utakmica koja je pred nama, bit će vrlo teška i bit će to pravi ispit za nas. Ja se nadam da ćemo, ako budemo odigrali utakmicu kao one protiv Širokog Brijega i Slobode doći iz Sarajeva s pozitivnim ishodom", izjavio je Marinović

On se također osvrnuo i na zdravstveno stanje svojih igrača, kao i na raspoloženje u svlačionici.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

"Što se tiče zdrastvenog kartona Zrinjskog, jedino ne možemo računati na Ognjena Todorovića, koji će osim ove utakmice i sljedećih par kola morati propustiti. Raspoloženje igrača Zrinjskog sigurno je bolje neko kod igrača Željezničara jer nisu pod pritiskom, ali to nas ne smije zavarati. Ovo derbi kola i očekujem tešku utakmicu, otvorenu i agresivno napadačku sa obje strane. Željezničar je u takvoj situaciji da mora tražiti povoljan rezultat i sigurno če krenuti agresivno, a mi se sigurno povući nećem­o", rekao je trener Plemića.

Vinko Marinović (Foto: Klix.ba)
Vinko Marinović (Foto: Klix.ba)

Nogometaš Ivan Peko je blistao prije dva kola u hercegovačkom derbiju protiv Širokog Brijega, a on je kazao da utakmica neće biti nimalo laka, jer je Želčjezničar vrlo kvalitetna ekipa.

"Mislim da nas sutra čeka teška utakmica s obzirom da se sastaju dvije kvalitetne ekipe i ne smije da nas zavara to što je Željo izgubio dvije utakmice, a naručito ovu protiv Viteza, Svakom se dogodi loš dan, ali prema mom mišljenju, Željo je kvalitetna ekipa i sigurno su među tri najkvalitetnije ekipe lige. A damo maksimum na terenu i budemo igrali kao u ova dva predhodna kola, mogli bismo s pozitivnim rezultatom doći s Grbavice", jasan je bio Peko.

Utakmica Željezničar - Zrinjski se igra u subotu od 21:00 sati.