Nogomet
21

Stevo Nikolić: Došli smo do zida, Zrinjski moramo pobijediti

Piše: D. B.
Stevo Nikolić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Stevo Nikolić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nakon dva vezana poraza ekipu Željezničara očekuje izuzetno težak zadatak u 6. kolu Premijer lige. Plavi će na Grbavici dočekati aktuelnog prvaka BiH mostarski Zrinjski, a bivši napadač Plemića i aktuelni igrač tima iz Doline ćupova Stevo Nikolić priželjkuje prijeko potrebnu pobjedu.

Tim Željezničara obavlja posljednje pripreme prije utakmice sa Zrinjskim, a proteklih dana se između ostalog radilo i na podizanju atmosfere.

"Atmosfera se popravlja nakon dva poraza, normalno je da ima nervoze i spuštenih glava. Nogomet je takav, nekad se mora i izgubiti, ali je najbitnije da se daje maksimum. Obavili smo razgovore sa stručnim štabom, upravom i navijačima, vjerujemo da će sve biti dobro u budućnosti", izjavio je Nikolić.

Pozitivna atmosfera i otklanjanje grešaka su ključ za pozitivnu seriju rezultata.

"Najbitnije je da se ekipa digne psihološki. Grešaka i propusta u igri ima, nadam se da će biti bolje u narednim utakmicama. Popravit ćemo pristup i dati maksimum na terenu. Imamo kvalitet, zaista vjerujem da ćemo krenuti u seriju pobjeda koje će nam omogućiti napredak na tabeli. To od nas svi traže, što je i normalno", rekao je napadač FK Željezničar.

Utakmica protiv Zrinjskog ima ogromno značenje, a jedini prihvatljiv rezultat je pobjeda.

"Došli smo do zida, protiv Zrinjskog nam odgovara samo pobjeda. Moramo se psihički podići i pobijediti kako znamo. U slučaju da ne ostvarimo pobjedu, situacija bi se dodatno zakomplikovala. Pritiska ima, znali smo to i prije početka prvenstva. U klubu koji se bori za vrh tabele uvijek postoji pritisak da se pobijedi. Tako je bilo u svakom klubu za koji sam igrao. No, taj pritisak ne bi trebao previše utjecati na igrače, svi smo pažljivo odabrani u ovaj tim", kazao je Nikolić.

Plavim će nedostajati suspendovani veznjak Jovan Blagojević koji je protiv Viteza dobio crveni karton.

"Jovan je odličan i kreativan igrač koji dosta znači ekipi. Sada ne treba o tome razmišljati jer ne možemo ništa promijeniti. Potrebno je pronaći drugo rješenje, imamo igrača koji mogu popuniti prazninu", smatra iskusni nogometaš.

On je ranije nosio dres Zrinjskog s kojim je osvojio dva trofeja. Ipak, historija s Plemićima neće utjecati na njegove performanse.

"Emocije postoje, tamo sam proveo dvije i po godine i osvojio dvije titule. Bilo je lijepo, ali emocije nestaju kad zakoračim na teren. Cijeli život se trudim da se odnosim profesionalno prema nogometu, tako da želim pobjedu i prekid lošeg niza. Nisam opterećen što je protivnik Zrinjski, to je najmanje bitno. Željo je moj klub i dat ću sve od sebe za što bolje rezultate", istakao je Nikolić.

Da li će početi utakmicu od prve minute, nije siguran.

"Ne znam, to je na treneru. Ne razmišljam o tome, ko god da zaigra, mora dati maksimum za pobjedu i povratak samopouzdanja", završio je Nikolić.

Utakmica Željezničar - Zrinjski se igra u subotu na Grbavici od 21:00 sati.