Nogomet
6

Vinko Marinović: Hercegovački derbi može odlučiti i mali detalj

Klix.ba
Foto: Željko Miličević/Klix.ba
Foto: Željko Miličević/Klix.ba
Hercegovački derbi Širokog Brijega i Zrinjskog, koji će se sutra odigrati na stadionu Pecara u Širokom Brijegu, ponudit će odgovor na pitanje koji će od dva hercegovačka tima biti učesnik evropskih takmičenja narednog ljeta.

U Zrinjskom ne kriju optimizam pred hercegovački derbi.

“U Široki Brijeg idemo po povoljan rezultat, s tim da su do cilja dva pravca, to su remi i trijumf nad domaćinom. Nadam se da će igrači pružiti maksimum, dok koncentracija mora biti na najvišem nivou s obzirom na to da mali detalj može riješiti pitanje pobjednika”, kazao je trener Zrinjskog Vinko Marinović.

“Poštujemo protivnika, smatram da je riječ o izuzetno kvalitetnom timu koji u posljednje vrijeme ne igra toliko dobro. U svojim redovima imaju uvijek neugodnog Zakarića, mladog i nadahnutog Menala, kao i Wagnera Santosa koji jednim potezom može riješiti utakmicu”, dodao je Marinović.

Za utakmicu protiv Širokog Brijega trener Vinko Marinović ne može računati na Denija Simeunovića. Kapiten Pero Stojkić smatra da navijači ne trebaju strahovati za rezultat Zrinjskog u Širokom Brijegu.

“Kvalitetniji smo od Širokog i smatram da ne trebamo strahovati za plasman u Evropu”, poručio je Stojkić.