La Liga
10

Vinicius Junior donio Realu pobjedu u Elcheu za povratak na lidersku poziciju

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Reala pobijedili su stadionu Manuel Martinez Valero u 12. kolu La Lige ekipu Elchea rezultatom 2:1 te su se ovim trijumfom vratili na lidersku poziciju u prvenstvu.

Domaći su u prvom poluvremenu bili daleko bolji rival budući da je madridska ekipa podbacila. Međutim, sredinom prvog poluvremena Vinicius Junior je na asistenciju Diaza doveo Kraljeve u vodstvo.

Vjerovatno ključni detalj dogodio se u 63. minuti kada je Guti dobio drugi žuti karton pa je Elche igrao do kraja meča s igračem manje. Samo deset minuta kasnije danas sjajno raspoloženi Vinicius Junior koristi dodavanje Modrića i udvostručuje vodstvo Reala.

I pored toga što su igrali s igračem manje Elche je četiri minute prije kraja meča smanjio rezultat preko Milla, ali za nešto više nije bilo vremena pa je ostalo konačnih 1:2.

Real se vratio na prvo mjesto La Lige i ima isti broj bodove kao i Real Sociedad, ali uz bolju gol-razliku. Elche je na 15. poziciji. Real u narednom kolu dočekuje Rayo Vallecano, dok Elche gostuje Mallorci.

Rezultat i strijelci:

Elche - Real Madrid 1:2 (Milla 86' - Vinicius Junior 22', 73')

Tabela:

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore