Malezijski biznismen
0

Vincent Tan stigao na stadion "Asim Ferhatović Hase", upriličen mu svečani doček

E. K.
Vincent Tan u Sarajevu (Foto: FK Sarajevo)
Vincent Tan u Sarajevu (Foto: FK Sarajevo)
Jedan od vlasnika upravljačkih prava Fudbalskog kluba Sarajevo i malezijski biznismen Vincent Tan je sinoć stigao u glavni grad Bosne i Hercegovine.
Prema protokolu danas je pozdravio sve uposlenike kluba sa stadiona "Asim Ferhatović Hase", a u svečanom defileu su ga dočekali prvotimci i omladinci Sarajeva.

Tan će zajedno sa sultanom Abdullahom i Ismirom Mirvićem danas nastaviti obilaziti grad te će primiti plaketu od grada Sarajeva.

Također, upriličen je i sastanak sa članom Predsjedništva BiH Željkom Komšićem gdje je bilo razgovora i o daljnjem investiranju u našu državu.

Podsjetimo, malezijski milijarder Tan je postao većinski vlasnik Sarajeva krajem 2013. godine, a upravljanje klubom je prepustio Vijetnamcu Nguyenu Hoaiju Namu početkom marta 2019. godine.

Vijetnamski biznismen je tada kupio 60 posto upravljačkih prava od Vincenta Tana koji je zadržao 30 posto, dok su preostalih 10 posto držali bh. investitori.

U međuvremenu je došlo do nove prodaje pa su sada, nezvanično, Tan i Mirvić suvlasnici sa po 49,13 posto upravljačkih prava FK Sarajevo, dok preostalih 1,74 posto imaju ostali ulagači.