Atrakcija u Venecueli
0

Penaranda će igrati s Ronaldinhom, najavio je nastup u Ligi Monumental

H. H.
Peneranda je ove sezone odigrao 20 utakmica za Sarajevo u svim takmičenjima (Foto: Twitter)
Peneranda je ove sezone odigrao 20 utakmica za Sarajevo u svim takmičenjima (Foto: Twitter)
Liga Monumental postala je jedna od glavnih atrakcija venecuelanskog sporta otkako je počela prošlog četvrtka 23. maja, a svoje učešče najavio je i nogometaš Sarajeva Adalberto Penaranda.

Riječ je o amaterskoj ligi u malom nogometu u kojoj su ušešće uzele i venecuelanske nogometne zvijezde i legende svjetskog nogometa kao što su Clarence Seedorf, Carlos Pibe Valderrama, Luca Toni i Juan Arango.

Uz to, Ronaldinho Gaúcho će biti još jedna od legendi koja će nastupiti na stadionu Simon Bolívar Monumental, a očekuje se i dolazak legendarnog italijanskog napadača Luce Tonija.

Kako pišu mediji iz Venecuele na turniru će nastupiti i nogometaš Sarajeva Adalberto Penaranda koji je stigao na odmor u domovinu i odlučio je uzeti učešće.

Inače, utakmice se igraju u tri poluvremena po 20 minuta, bez ofsajda i s jednim minutom po kolu u kojem se golovi računaju duplo.

Penaranda je ove sezone odigrao 20 utakmica za Sarajevo u svim takmičenjima u kojima je postigao jedan gol uz dvije asistencije, a ugovor sa Bordo klubom veže ga do 2026. godine.