Vrijeđali tamnopute igrače
6

Villas-Boas poziva UEFA-u da reaguje na rasističke napade

Totalsport
Andre Villas-Boas (Foto: Arhiv/AFP)
Andre Villas-Boas (Foto: Arhiv/AFP)
Mala grupa navijača rimskog Lazija izazvala je dosta buke tokom meča 1. kola Europa lige na White Hart Laneu, u kojem su Tottenham i Lazio podijelili bodove odigravši ogled bez pogodaka.

Po mnogim izvještajima su navijači Lazija tokom utakmice upućivali rasističke uvrede spram mnogih tamnoputih igrača Tottenhama, a na to se osvrnuo i trener domaće ekipe, Portugalac Andre Villas-Boas, makar, kako kaže, lično nije čuo hukanje i slične pogrdne povike s tribina.

"Bio sam potpuno u utakmici, tako da nisam previše obraćao pažnju na popratne događaje. No, mnogi kažu da je bilo rasnog vrijeđanja i nadam se da će UEFA pokrenuti novi slučaj. Uostalom, u posljednje vrijeme UEFA vodi veliku borbu protiv toga, a ovdje kod nas se očigledno odigrala nova epizoda na tu temu", rekao je Villas-Boas i nastavio:

"Na utakmici je bio i predsjednik UEFA-e Michel Platini, pa se i sam mogao uvjeriti koliko to ružno zvuči. Isto tako, govorim ovo kao određenu pervenciju prije našeg odlaska u Rim, jer nas, zaključujemo li po ovoj utakmici, tamo očekuje još napetija i ružnija atmosfera", zaključio je Villas-Boas.