Nogomet
1

Villas-Boas: Bale nije na prodaju, Ancelotti je sve pogrešno shvatio

Totalsport
Villas-Boas i Bale (Foto: AFP)
Villas-Boas i Bale (Foto: AFP)
Tottenhamov menadžer Andre Villas-Boas i dalje uporno insistira kako najbolji nogometaš njegove ekipe, Gareth Bale, nije na prodaju uprkos suprotnim tvrdnjama iz tabora Real Madrida i španskih medija.

Tako tamošnji mediji navode da je na pomolu Baleov transfer u Real težak čak 105 miliona funti (120 miliona eura), a Villas-Boas je sve demantirao i pritom se kritički dotaknuo svog kolege na klupi Kraljevskog kluba Carla Ancelottija koji je javno priznao kako su pregovori između dvije strane u toku.

"Dopustili smo si razgovore s Real Madridom, što je, mislim, pogrešno protumačeno od njihovog trenera. Međutim, jedini način na koji smo komunicirali je taj da smo rekli da je to naš igrač i da nije na prodaju", rekao je Villas-Boas nakon subotnje prijateljske utakmice protiv Monaca (poraz Tottenhama 5-2).

Upitan misli li da je Ancelotti pogriješio kada je javno priznao pregovore na relaciji dvaju klubova, Portugalac je rekao:

"Prema mom mišljenju jeste. Carlo je osoba koju jako cijenim i uzajamno se poštujemo, ali u ovoj su situaciji oni odlučili izaći u javnost. Postoje razgovori jer vlada veliko poštovanje među klubovima s obzirom na prošlogodišnji transfer Luke Modrića i potpisivanja sporazuma dobre volje. Ali što se tiče igrača, on je za nas odlučujući igrač. Gradimo snažnu ekipu i gradimo za budućnost sa Garethom. U nogometu je sve moguće, ali zasad smo samo rekli kako nismo voljni pristati na njihovu ponudu za igrača".