La Liga
0

Villarreal slavio protiv Athletica 3:1

Klix.ba
(Foto: AFP)
Villarreal je u 31. kolu španske La Lige bio domaćin Atheticu te je pobijedio rezultatom 3:1.

Nakon početnog ispitivanja snaga, za vodstvo Villarreala je u 17. minuti pogodio Ruiz. Tri minute kasnije je Athletic izjednačio preko Laportea, koji je pogodio nakon kornera. Iz prvog poluvremena se može izdvojiti pokušaj Coste, čiji je udarac u 32. minuti odbranio golman gostiju Arrizabalaga, a isti igrač je u 40. minuti šutirao preko gola. U drugoj minuti sudijske nadoknade prvog dijela utakmice Aduriz je pogodio prečku gola Villarreala. Na odmor su ekipe otišle pri rezultatu 1:1.

Početkom drugog poluvremena Bakambu donosi novo vodstvo Žutoj podmornici. Prošao je pored nekoliko gostujućih nogometaša u 47. minuti i loptu poslao u mrežu Athletica za 2:1.

U 58. minuti je bilo 3:1, Ruiz je uputio udarac glavom nakon slobodnog udarca, a potom je loptu Adrian skrenuo u mrežu gostiju.

Igrala se 67. minuta kada je Aduriz šutirao s ruba šesnaesterca, ali je ponovo pogodio prečku, drugi put na večerašnjoj utakmici.

Villarreal je od 74. minute igrao bez Ruiza, koji je dobio direktan crveni karton zbog prekršaja.

Gosti nisu uspjeli iskoristiti igrača više na terenu, Muniain je propustio posljednju priliku u 89. minuti, pa je Villarreal upisao pobjedu rezultatom 3:1.

Villarreal je peti na tabeli s 54 boda, dok šestoplasirani Athletic ima četiri boda manje.