Uoči meča protiv Malage
7

Vilanova: Da ja zaostajem 18 bodova za Realom, dobio bih otkaz

Totalsport
Tito Vilanova (Foto: Arhiv/AFP)
Tito Vilanova (Foto: Arhiv/AFP)
Trener Barceloninih nogometaša Tito Vilanova "bocnuo" je Realovog trenera Josea Mourinha na press-konferenciji uoči četvrtfinalnog meča Kupa kralja protiv Malage (u srijedu).

Upitan da li je moguće da su u Realu isključili mogućnost borbe za naslov prvaka u Primeri s obzirom na golem zaostatak od 18 bodova nakon 19 odigranih kola, Vilanova je rekao:

"Ne, ali da je situacija obrnuta ja ne bih bio ovdje da vam odgovorim na to pitanje. Real je sposoban pobijediti u svakoj utakmici do kraja sezone, kao što smo i mi sposobni gubiti bodove. Ne govorimo samo o četiri utakmice, puno je utakmica preostalo i znamo da se stvari brzo mogu promijeniti. Čim izgubiš dvije utakmice, odmah izgledaš kao lošiji trener."

Barcelona je u nedjelju u prvenstvu savladala Malagu s 3-1 u gostima, ali Vilanova je uvjeren da njegova ekipa neće stoga opuštena ući u sutrašnji dvoboj na Camp Nou.

"Ne mislim da ćemo biti opušteni. Naravno, pobijedili smo ih u prvenstvu i igrali smo jako dobro. Ali Malaga je pokazala da je kompetitivna u Primeri i Ligi prvaka. Ovaj će sraz biti puno teži jer se igra na dvije utakmice. Ako primite gol ili vam isključe igrača, postaje puno teže."