Legenda Intera
580

Vieri: Džeko je vrhunski napadač, od njega nije bilo boljeg da zamijeni Lukakua

H. H.
Vieri je dres Intera nosio od 1999. do 2005. godine i postigao je 123 gola (Foto: Twitter)
Vieri je dres Intera nosio od 1999. do 2005. godine i postigao je 123 gola (Foto: Twitter)
Legendarni italijanski napadač Christian Vieri u razgovoru za Corriere della Sera pohvalio je Inter zbog dovođenja Edina Džeke tokom ljetnog prijelaznog

Dijamant je došao na Meazzu kao zamjena za Romelua Lukakua, što je prema mišljenju legendarnog centarfora bio pun pogodak Nerazzurra.

"Činilo se da će bez Lukakua i Hakimija ovo biti teška sezona za Inter. I pomalo smo, mora se reći, mislili da će Nerazzurri teško zamijeniti određene igrače. Napravili su sjajan potez dovođenjem Džeke, igrača vrhunske kvalitete. Od njega nije bilo boljeg igrača da zamijeni Lukakua", izjavio je Vieri.

Popularni Bobo je dres Intera nosio od 1999. do 2005. godine, a na 190 utakmica postigao je čak 123 pogotka i njegove riječi zaista imaju veliku težinu.

Podsjetimo, Džeko je ljetos potpisao dvogodišnji ugovor s milanskim Interom, a Roma mu je omogućila odlazak za malu naknadu, koja će u ovom slučaju biti realizovana kroz bonuse ukoliko Inter izbori Ligu prvaka. Naknada na račun bonusa će iznositi 1,8 miliona eura.

Kapiten Zmajeva je ove sezone u dresu Intera odigrao 24 utakmice u svim takmičenjima, te je postigao 11 golova uz još pet asistencije.