Ostaje žal za penalom
44

Vidović: Da nije bilo sudijskih grešaka Sloboda bi pobijedila na Grbavici

FENA
Osvojiti bod protiv Željezničara na Grbavici za svaku ekipu bi trebao biti uspjeh, ali nakon sinoćnje utakmice Plavihi tuzlanske Slobode, ostaje dojam da su izabranici trenera Zlatana Nalića mogli i do punog plijena. U Slobodi su posebno nezadovoljni suđenjem.

"Mislim da smo kompletnu utakmicu kontrolisali igru i u većem dijelu bili smo bolja ekipa. Da nije bilo sudijskih grešaka, vjerujem da bismo s Grbavice odnijeli tri boda i bilo bi zasluženo", ističe napadač tuzlanskog tima Antonio Vidović.

Šef stručnog štaba, Zlatan Nalić, preporodio je ekipu Slobode. U devet utakmica od dolaska na Tušanj, njegov tim primio je samo dva gola, od kojih jedan "nesretni" protiv Sarajeva.

Nalić je upisao pet pobjeda, dva remija i dva poraza, a u medijima je izjavio da „igrači Slobode na treninge dolaze i odlaze s pjesmom“, ilustrirajući pozitivnu atmosferu koja vlada u taboru tuzlanskog premijerligaša.

"Trener ništa nije pogrešno rekao tom izjavom. Svakako da dolazimo veseli na trening, a pozitivni i raspoloženi idemo sa treninga. Atmosfera je perfektna u svlačionici i dišemo svi kao jedno tijelo. Zato i pokazujemo veliku borbenost i dobru igru na utakmica", zaključio je Vidović u razgovoru za Fenu.