Zvjezdan Misimović
0

"Vidio sam se u Schalkeu"

Totalsport
Sljedeće će četiri godine bosanskohercegovački 28-godišnji nogometni reprezentativac Zvjezdan Misimović igrati za turski Galatasaray, kojem je pristupio napustivši redove Wolfsburga.

U razgovoru za Sport1 otkrio je da je postojala i mogućnost njegovog ostanka u njemačkoj Bundesligi, tačnije da je mogao preći u redove Schalkea iz Gelsenkirchena.

"Zadovoljan sam što se sve riješilo i što se ispunilo ono što sam priželjkivao. Što se Schalkea tiče, ne bih išao u detalje, ali reći ću da sam se vidio ondje. Bilo bi to zanimljivo, nego nije se dogodilo i to je poglavlje za mene zatvoreno."

Je li vas razočaralo Wolfsburgovo pomanjkanje vjere u vas?

Sve je bilo jasno, kada su našli pojačanja meni su dozvolili odlazak. Istina je da bih volio da se to ranije dogodilo, a ne da me to toliko dugo opterećivalo.

Već ste ranije govorili da želite otići. Dolazak Diega nema ništa s time?

Klub je cijelo vrijeme znao što želim. Rečeno mi je da ne traže pojačanja, ali da će, želim li ih ja napustiti, krenuti u potragu za njima. Tako je i bilo.

Wolfsburg baš i nije grad zaluđen nogometom, a stižete u Istanbul gdje su navijači zagriženi. Jeste li već osjetili dio te atmosfere?

Tamo ljudi žive za nogomet. To je bio i jedan od razloga zašto sam manju sredinu želio zamijeniti takvim gradom.

Strastveni su i navijači vaše reprezentacije. Nakon što ste za malo promašili nastup na Svjetskom prvenstvu, pred vama su kvalifikacije za Euro. Kako ocjenjujete svoje mogućnosti u njima?

Francuska je favorit grupe, dok ćemo se za drugo mjesto boriti mi i Rumunija, s time da se ne smije isključiti i ostale sudionike grupe koja je izjednačena.

Za Galatasaray ste potpisali četverogodišnji ugovor. Vidite li se jednog dana ponovno u Bundesligi?

Mnogo toga mogu pretpostaviti, ali i ovakom čemu je još prerano govoriti. Tek sam započeo nešto novo što bi trebalo trajati četiri godine, pa o drugima stvarima ni ne želim govoriti.

Ciljevi u novom klubu?

Kada dođete u klub kakav je Galatasaray cilj može biti jedino osvajanje prvenstva. Ekipa nije dobro krenula u sezonu, ali možemo do naslova.