Nogomet
4

Vidić se vraća protiv Sunderlanda

Totalsport
Nemanja Vidić (Foto: Arhiv)
Nemanja Vidić (Foto: Arhiv)
Menadžer engleskog nogometnog Premierligaša Manchester Uniteda, Sir Alex Ferguson, potvrdio je na konferenciji za novinare da se srbijanski stoper Nemanja Vidić vraća u tim u narednom kolu protiv Sunderlanda.

Vidić se u potpunosti oporavio od povrede i operacije koljena, te je spreman u subotu zaigrati u tek 12. utakmici u kalendarskoj 2012. godini. Koliko Vidić fali Unitedovoj obrani govori podatak da je od prvih 10 ekipa na prvenstvenoj tabeli posljednja linija "crvenih vragova" druga najpropusnija s 23 primljena gola u 16 utakmica.

Iako je bio čak i u kombinacijama za susret protiv Manchester Cityja minulog vikenda, Ferguson nije htio rizikovati novu povredu s ipak fizički nespremnim Vidićem.

"Bila bi ludost staviti ga u igru protiv Cityja. No, protiv Sunderlanda će definitivno igrati", potvrdio je Ferguson.

"On je pravi borac kojeg nije slomilo ni to što je u posljednjih 18 mjeseci odigrao malo više od 10 utakmica. Obožava igrati odbranu i to je ono što najbolje radi", zaključio je neuništivi menadžer "crvenih vragova".

Podsjetimo, prošle je nedjelje United kao gost na Etihadu slavio protiv gradskog rivala Cityja s 3-2, pogotkom Robina van Persieja u drugoj minuti sudijske nadoknade. Prva dva pogotka postigao je Wayne Rooney.