Dobre vijesti za Fergusona
6

Rooney se ove sedmice vraća u ekipu Manchester Uniteda

Totalsport
Wayne Rooney
Wayne Rooney
Wayne Rooney, 26-godišnji napadač Manchester Uniteda, nakon mjesec dana bez igranja utakmica bi se ove sedmice trebao vratiti u akciju.

Povrijedio se Rooney u ogledu 2. kola Premiershipa protiv Fulhama na Old Traffordu kada je kopačkom na njega nagazio suparnički igrač Hugo Rodallega i napravio mu gadnu posjekotinu s unutarnje strane noge u predjelu koljena.

Rooney je sredinom ovog mjeseca krenuo s laganim treninzima, a zadnjih je dana radio punom parom i mogao bi zaigrati protiv Newcastlea u srijedu u Liga kupu ili protiv Tottenhama u subotu u prvenstvu.

"Rooney je blizu povratka u ekipu. Odradio je puno jako dobrih treninga i vrlo naporno je radio", rekao je menadžer "Crvenih vragova" Alex Ferguson.

Vezni igrač i kapetan škotske reprezentacije Darren Fletcher, koji zbog hroničnih problema s crijevima nije igrao gotovo 10 mjeseci, vratio se nedavno nogometu u ogledu Lige prvaka protiv Galatasaraya, kada je ušao kao zamjena.

"Fletcher će sigurno igrati protiv Newcastlea. To je utakmica kakva mu baš treba. Ovisno o učinku u toj utakmici, mogao bi zaigrati i protiv Tottenhama. Njegova je bolest neizliječiva, ali on se s time dobro nosi, vodi računa o svakom potezu, pravilno se hrani i radi sve što mora raditi u tim okolnostima", objasnio je Ferguson.