Neće biti lako naći zamjenu
7

Vidić: Odlazak Fergusona će teško pasti Manchester Unitedu

FENA
Nemanja Vidić (Foto: Arhiv)
Nemanja Vidić (Foto: Arhiv)
Nogometaš engleskog Manchester Uniteda Nemanja Vidić vjeruje da će njegov klub imati težak zadatak da pronađe zamjenu za legendarnog menadžera Sir Alexa Fergusona, kada on odluči da napusti Old Trafford.

Sedamdesetjednogodišnji Ferguson ''odrađuje'' svoju 26. sezonu na klupi Uniteda, te se u posljednje sve češće nagađa da bi mu ova sezona na kormilu trofejnog kluba mogla biti posljednja, prenose Goal.com.

''Neki od igrača sarađuju s Fegusonom više od deset godina. On je donio stabilnost u klub i naš cilj je zadržati tu stabilnost i kada ode. Novom menadžeru će biti teško sjesti na njegovo mjesto, ali sigurno će imati podršku kluba, igrača i navijača'', kazao je Srbijanac.

Mediji spominju Josea Mourinha i Pepa Guardiolu kao najozbiljnije kandidate za Fergusonovo mjesto, a Vidić je naglasio da igrači nemaju nikakvih informacija po tom pitanju.

''Ne znam ko će doći, ali mislim da o tome ne trebamo sada razmišljati jer Fergusonu ide dobro'', rekao je Vidić i dodao da bi se i sam jednog dana volio oprobati u menadžerskom poslu.