Dovoljno velik da ga zamijeni
6

Redknapp: Mourinho bi trebao naslijediti Fergusona u Unitedu

Totalsport
Harry Redknapp
Harry Redknapp
Bivši trener nogometaša Tottenhama Harry Redknapp vjeruje kako bi Joe Mourinho bio idealni nasljednik Alexa Fergusona na klupi Manchester Uniteda jednom kada se legendarni škotski stručnjak odluči povući u penziju.

Ovog mjeseca Ferguson je proslavio 26. godišnjicu na dužnosti menadžera "crvenih vragova". Niko ne zna koliko će još dugo raditi taj posao. Ali poznato je da je portugalski mag Jose Mourinho u više navrata istakao želju za povratkom u Premiership kada završi posao u Real Madridu.

"Nije nikakva tajna da se Mourinho želi vratiti u Premiership. Ne bi me iznenadilo da završi u Manchesteru. Ali, prije u Unitedu negoli u Cityju. Kada Alex Ferguson odluči okončati svoju veličanstvenu karijeru, neće biti puno ozbiljnih kandidata za njegovog nasljednika. Ali, Jose Mourinho je dovoljno velik da bi mogao dostojno zamijeniti najvećeg menadžera kojeg je ova zemlja ikada vidjela. Mogao bi još jednom opravdati svoj nadimak "Special One'. Ako bi iko mogao uspješno naslijediti Fergusona, onda je to Mourinho. Navijači Uniteda bi ga brzo zavoljeli", izjavio je Redknapp.