Telegraph
0

Vidić odbio Real, Barcelonu i Milano

SRNA
Foto: AP
Foto: AP
Srbijanski reprezentativac Nemanja Vidić odbio je ponude Reala, Barcelone i Milana i odlučio da ostane u Manchester Unitedu, uprkos tome što se njegovoj supruzi ne sviđa život u Manchesteru - piše britanski Telegraph.

Vidić je otkrio da je imao ponude iz Italije i Španije, ali da je "igrao poštenu igru" i sve izložio svom tereneru sir Alexu Fergusonu, koji je reagovao brzo i povećao Vidiću platu na nivo koji zaslužuju njegove igre u Premiershipu.

Vidić će tako dobijati 70.000 funti sedmično.

On je objasnio da mu nije važno što neće biti plaćen kao njegovi prijatelji Rio Ferdinand i Waine Rooney, ali će zato biti na nivou plata Berbatova i Kerika i odraditi do kraja svoj ugovor sa Manchester Unitedom do 2012. godine.

Britanska štampa spekuliše da bi "Lionov" golgeter Karim Benzema mogao potpisati za Manchester, a spominje se i novi golgeter brazilske reprezentacije Fabiano. Manchester je upotrazi za igračima koji će da zamijene Ronalda i Teveza.

Kao jedan od igrača na kojeg skauti Uniteda obraćaju posebnu pažnju spominje se igrač Herte, srbijanski reprezentativac Gojko Kačar.