Nogomet
0

Videosudiju traže Capello, Lampard, Gerrard, Beckenbauer

Totalsport
Foto: SkyNews
Foto: SkyNews
Članovi engleske nogometne reprezentacije kolektivno su pozvali Međunarodnu nogometnu federaciju (FIFA) na uvođenje videotehnologije kao pomoć sudijama utakmica.

Osim Fabija Capella, te njegovih igrača Stevena Gerrarda i Franka Lamparda, inače strijelca nepriznatog, a regularnog gola u dvoboju osmine finala između Engleske i Njemačke, FIFA-u je na red pozvao jedan od najlegendarnijih nogometaša i nogometnih radnika svih vremena, Franz Beckenbauer, i to iz ugla pobjednika:

"Čemu u nogometu služi četvrti sudija? Zašto sjedi za stolom? Umjesto da ne radi ništa, mogao bi pratiti utakmicu na monitoru, reagirati kod sporne situacije i obavijestiti sudiju. Da smo takvu situaciju imali danas, Lampardov bi gol bio priznat", rekao je, gostujući u studiju njemačkog Skya, Beckenbauer.

"Otprije sam bio za primjenu tehnologije na gol-crti, a pogotovo sam za to od danas", rekao je Lampard, strijelac nepriznatog gola, nastavivši:

"Lopta je prošla crtu. Bilo je to odmah jasno. Ko zna što bi se dogodilo? Zbog toga je moje razočaranje još veće."

"Imali smo prije Svjetskog prvenstva sastanak u kojem su nam govorili o milion različitih pravila, a zapravo nebitnih detalja koji nemaju značajnog utjecaja na igru. Milion nevažnih stvari a jedna bitna, poput ove danas, nije bila na dnevnom redu. Koja je svrha toga?"

Fabio Capello, koji se u trenutku pada od Lamparda upućene lopte iz gol-crte spontano razveselio naslutivši da se radi o sigurnom golu, dodao je:

"Nevjerojatno je da u vrijeme današnje tehnologije sudije nisu u stanju donijeti pravednu odluku, ispravno presuditi postoji li gol ili ne. Utakmica je mogla ispasti sasvim drukčija."

Steven Gerrard je pak kazao:

"Pri rezultatu 2-1, odmah nakon prvoga našeg gola, vidjeti loptu kako pada i udara iza gol-linije, te onda vidjeti linijskog sudiju kako je 20 metara udaljen od mjesta na kojem bi trebao biti da bi vidio gol, e to je vrlo frustrirajuće."