Nogomet
21

Vidaković i Selimović preuzeli ekipu Montague iz Hondurasa

Piše: J. H.
Selimović i Vidaković na predstavljanju
Selimović i Vidaković na predstavljanju
Dva bh. nogometna stručnjaka, Risto Vidaković i Esad Selimović, preuzeli su ekipu Motague iz Hondurasa, koja se takmiči u tamošnjoj prvoj ligi.

Vidaković i Selimović su stari znanci, još iz vremena prijeratnog omladinskog pogona FK Sarajevo. Vidaković ima bogatu nogometnu karijeru iza sebe. Za Bordo tim nastupao je u periodu od 1988. do 1992. godine, odakle prelazi u Crvenu zvezdu, gdje je proveo dvije godine. Nakon toga, odlazi u Španiju gdje potpisuje za Betis u kojem je igrao šest godina i ubilježio 120 nastupa.

Nakon Betisa, nastupao je za još dva španska tima, Osasunu i Poli Ejido. Kao trener radio je kao pomoćnik selektora Srbije i trenera Murcije. Samostalno je vodio španske timove Eciju, Cadiz i drugi tim Betisa. S druge strane, Selimović, popularni Kobac, je bio pomoćnik trenerima FK Sarajevo Mirzi Varešanoviću i Draganu Joviću.

Njih dvojica predstavljeni su danas kao treneri ovog kluba u Hondurasu, a predstavljanju su prisustvovali i direktori Montague Pedro Atala, Julio Gutierrez i Nelson Abdalah.

Kako je Atala pojasnio, cijela operacija dovođenja bh. stručnjaka počela je poznanstvom njegove rodice sa jednim od uposlenika Betisa.

Vidaković i Selimović su potpisali trogodišnje ugovore, a pripreme će početi 17. jula.

"Ne znam mnogo što se nogometa u Hondurasu tiče. Znam da je reprezentacija učestvovala na dva svjetska prvenstva i da dolazim u veliki klub koji ću vremenom upoznati", kazao je Vidaković te dodao da voli napadački nogomet i rad sa mladim igračima.