Nogomet
0

Musemićeve trupe počele pripreme, na prozivci se pojavio i Emir Hadžić

Piše: Edin Isanović
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
FK Sarajevo počeo je pripreme za narednu sezonu na terenu stadiona Koševo. U novu sezonu Bordo tim krenut će sa novim licima u stručnom štabu. Tako će trenera golmana Miloša Đurkovića zamijeniti nekadašnji čuvar mreže Bordo tima Ibro Hodžić.

Pored dosadašnjeg pomoćnika, Abdulaha Oruča, šef stručnog štaba, Husref Musemić, dobit će još jednog pomoćnika. Riječ je o mladom treneru Dženisu Čosiću, sa kojim je Musemić sarađivao u drugim klubovima.

Novi kondicioni trener Sarajeva biti će Almir Seferović koji ima veliko iskustvo, koje je stekao radeći u Aziji i reprezentativnim selekcijama. Sve nabrojane čeka težak posao i sigurno je da će raditi pod pritiskom. Posljednji trofej u Titovu 38/b stigao je u maju 2007.godine.

No, oni će pokušati vratiti poljuljano povjerenja navijača. Radit će maksimalno ozbiljno, jer je nogomet preozbiljan posao da bi ga odrađivali i milimetar ispod maksimuma.

Inače, na prozivci se pojavilo 19 nogometaša među kojima je bio Crnogorac Marko Radulović koji koji igra na poziciji desnog bočnog.

Sa ekipom je trenirao i najbolji strijelac BHT Premijer lige u prošloj sezoni Emir Hadžić čiji je ostanak u bordo svlačionici upitan. Do srijede će se znati situacija sa njegovim statusom.

Od sutra će ekipa raditi dva treninga u Hrasnici i na Koševu, a u ponedjeljak bordo ekspedicija putuje u Sloveniju gdje će odigrati dvi prijateljske utakmice sa Mariborom i Arsenalom iz Kijeva.

U stručnom štabu vjeruju da će se dobro pripremiti za evropske utakmice, a svog protivnika za 1. pretkolo Evropske lige koševski premijerligaš saznat će 24. juna. Prva utakmica na programu je 4. jula.

Spisak igrača koji su se odazvali prozivci: Bandović, Abdihodžić, Radulović, Tadejević, Hrelja, Dupovac, Tatomirović, Džakmić, Radovac, Šunjevarić, Osmanagić, Handžić, Todorović, Huseinabašić, Suljić, Haurdić, Melunović, Hadžić i Aganspahić.